Wie er naast Ten Hag ook in beeld zijn bij Bayern

Reacties

De ogenschijnlijk onafwendbare breuk met Niko Kovac heeft Bayern München tot een club gemaakt die op zoek is naar een nieuwe trainer. Wie worden genoemd als de kandidaten?

Wie er naast Ten Hag ook in beeld zijn bij Bayern
© Pro Shots

Zondagmiddag waren er nog geen duidelijke signalen dat de nederlaag bij Eintracht Frankfurt (5-1) tot een snelle wisseling van de wacht zou leiden. 's Avond zag het er ineens compleet anders uit. Na een evaluatie van de situatie aan de Säbener Strasse kwamen de partijen samen tot de conclusie dat een afscheid de beste oplossing was. 'De prestaties van de afgelopen weken en ook de resultaten hebben aangetoond dat er actie moest worden ondernomen', zei directeur Karl-Heinz Rummenigge.

Met het vertrek van Kovac werd ook het startsein gegeven voor de zoektocht naar een vervanger, die interim-oplossing Hansi Flick weer terug moet brengen naar de achtergrond en het  geschonden blazoen van Bayern kan oppoetsen. Na het mislukte avontuur met de relatief onervaren Kovac, die zijn ideeën maar niet over het voetlicht kreeg en ook communicatief ongelukkig handelde, is de roep om een man met status en statuur groot.

Maar wie zijn er beschikbaar en ook in voor de opdracht in München, waar alles en iedereen onder een vergrootglas ligt en waar trainers als Louis van Gaal en Carlo Ancelotti ook sneuvelden? De veelgenoemde kandidaten:

Erik ten Hag is geen onbekende voor Bayern sinds zijn tijd als trainer van de Beierse amateurs. Hij geldt als de favoriet van de fans. Rummenigge staat ook te boek al een groot fan van de Nederlander, die Ajax het dominante spel laat spelen dat ze ook graag zien bij Der Rekordmeister en onder Kovac misten. Ajax-directeur Marc Overmars heeft de interesse uit Beieren alleen maar toegejuicht. Maar het is de vraag of Ten Hag tussentijds Amsterdam wil verlaten voor zijn kans in München. Sowieso zou het pas in de winterstop zijn. En wil Bayern zo lang wachten?

Massimiliano Allegri staat volgens Duitse media bovenaan het kandidatenlijstje en is niet gebonden aan een club. De Italiaan heeft ook de vereiste kwaliteiten getuige zijn successen met Juventus, waar hij volgens een eenduidige filosofie met de nodige sterren de nodige prijzen pakte. Er is één obstakel: Allegri heeft na zijn tropenjaren bij De Oude Dame een sabbatical genomen. De vraag is of de Italiaan in weerwil van zijn eerdere voornemens een lokroep uit München kan weerstaan.

José Mourinho staat een jaar na zijn vertrek bij Manchester United te trappelen zijn klusjes als analyticus in de ruilen voor een terugkeer op de velden om al zijn criticasters de mond te snoeren. De Portugees zou zelf ongetwijfeld graag aan de slag gaan in München. Alleen zijn (salaris)eisen, zijn stijl van werken en zijn weinig overtuigende laatste jaren maken hem niet meer dan een outsider.

Arsène Wenger is ook direct beschikbaar. Sinds zijn einde aan zijn dienstverband bij Arsenal heeft hij aangegeven weer op het veld te willen staan. De ervaren Fransman zou in de traditie van Jupp Heynckes Bayern München uit de brand kunnen helpen.

Xabi Alonso heeft in zijn tijd als speler van Bayern München (2014-2017) indruk gemaakt. Zijn gebrek aan ervaring als trainer op het hoogste niveau spreekt in het nadeel van de Spanjaard, die dit seizoen het tweede van Real Sociedad onder zijn hoede heeft.

Ralf Rangnick is in het verleden al vaker genoemd als trainer van Bayern. De aanwezigheid van scheidend voorzitter Uli Hoeness maakt een aanstelling van de voormalig RB Leipzig-coach en nog tot 2021 verbonden aan het Red Bull-voetbalbedrijf onwaarschijnlijk. 'Hij kan de druk niet aan. Hij heeft in zijn eerste jaar succes gehad, en dan in zijn tweede seizoen werd hij ontslagen', aldus Hoeness.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.