West Brom zet manager Pulis op straat

Reacties

West Bromwich Albion heeft per direct afscheid genomen van Tony Pulis. De recente dramatische reeks is de manager fataal geworden.

West Brom zet manager Pulis op straat

Pulis nam het stokje op The Hawthorns in januari 2015 over, daarvoor was hij de eindverantwoordelijke bij onder meer Crystal Palace en Stoke City. In het restant van het eerste seizoen van Pulis eindigde WBA nog als dertiende, in de twee seizoenen daarna als veertiende en tiende. Nu is er echter een einde gekomen aan de tijd van Pulis bij West Brom.

Dat heeft alles te maken met de huidige resultaten: de club staat slechts één punt boven de degradatiestreep. Al tien competitiewedstrijden op rij werd er niet gewonnen, in die periode verzamelde de club slechts vier gelijke spelen. De laatste vier duels gingen verloren, waaronder afgelopen weekend tegen Chelsea (0-4). Vorig seizoen bleek de ploeg een stugge tegenstander, al was de tweede fase van het seizoen toen al een stuk minder.

'Deze beslissingen zijn nooit makkelijk, maar deze is genomen in het belang van de club', aldus voorzitter John Williams. 'Dit is een branche waarin het draait om resultaten. Gedurende het laatste deel van vorig seizoen en dit seizoen tot nu toe, zijn die van ons zeer teleurstellend. Wel bedanken we Tony voor zijn bijdrage en harde werk, en wensen hem veel succes.' Voorlopig neemt assistent Gary Megson de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.