West Brom knokt zich naast Liverpool na recordgoal Salah

Liverpool heeft zaterdag een zege op hekkensluiter West Bromwich Albion weggegeven: 2-2. Mohamed Salah schreef geschiedenis voor de formatie van manager Jürgen Klopp, terwijl West Brom een zeker lijkende degradatie nog even uitstelde.

Gezien het drukke programma van de afgelopen weken en de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma van komende dinsdag besloot Klopp om spits Roberto Firmino rust te geven. Danny Ings startte op zijn plek tegen West Brom en greep al vroeg zijn kans. Na vier minuten kwam een pass van Sadio Mané voor de voeten van Georginio Wijnaldum en Inga stond er dichtbij op de bal binnen te werken: 0-1.

Kort daarna kreeg Mohamed Salah een kans om Liverpool al op 0-2 te zetten, maar zijn schot werd geblokt en belandde naast. Later vloog een vrije trap van de Egyptenaar naast het doel en kopte Ings de bal over. Aan de andere kant kreeg James McClean de grootste mogelijkheid namens de thuisploeg. De poging van de linkshalf zeilde net naast het doel van keeper Loris Karius.

Na rust waren er minder kansen te noteren, toch kwam Liverpool op 0-2. Salah, die niet lekker in de wedstrijd zat, greep na zeventig minuten wel zijn moment. Op aangeven van invaller Alex Oxlade-Chamberlain zorgde hij met een stiftje voor zijn 31ste Premier League-treffer van het seizoen, evenveel als Luis Suárez in het seizoen 2013/14.

Het werd in de slotfase nog spannend toen West Brom de aansluitingstreffer maakte. Jake Livermore rondde af op aangeven van Craig Dawson. Liverpool leek de voorsprong vast te houden, maar kreeg de gelijkmaker na 88 minuten nog om de oren. Salomón Rondón werkte de bal binnen uit een vrije trap van Chris Brunt: 2-2.

Liverpool staat met 71 punten uit 35 duels op de derde plaats. Manchester United, de nummer twee, heeft drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. West Brom staat onderaan met 25 punten.