Wesley voegt zich bij El Ghazi na zeldzaam lucratieve dag in België

Reacties

Wesley Moraes vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. De 22-jarige spits levert Club Brugge naar verluidt een recordbedrag op, terwijl Aston Villa juist een recordbedrag moet neertellen. De transfer werd bekendgemaakt op een dag dat Belgische en Engelse clubs sowieso flink zaken met elkaar deden en records braken.

Wesley voegt zich bij El Ghazi na zeldzaam lucratieve dag in België

Het papierwerk rondom de Braziliaanse smaakmaker moet nog worden afgerond, maar zodra dat een feit is, mag Wesley zich ploeggenoot van Anwar El Ghazi noemen. De tweevoudig international van het Nederlands elftal werd door The Villans afgelopen seizoen gehuurd van Lille OSC en maakte indruk in Birmingham. In de beslissende play-off om promotie was hij tegen Derby County bijvoorbeeld goed voor de 1-0 en de assist op de winnende 2-1.

Een dag nadat Aston Villa bekendmaakte dat het El Ghazi definitief overneemt van Lille, is ook de komst van Wesley aangekondigd. De aanvaller verruilde AS Trencín in 2016 voor Club Brugge, waar hij uitgroeide tot sterkhouder. In drieënhalf jaar scoorde hij 52 goals, veroverde hij twee landstitels én twee Belgische Supercups. Zodra hij een werkvergunning krijgt en zijn medische keuring is afgerond, trekt hij naar Villa.

Belgische media maken melding van een transfersom van zo'n 25 miljoen euro, hetgeen voor zowel Club Brugge als Aston Villa een record zou betekenen. De werkgever van onder anderen Ruud Vormer, Sofyan Amrabat en Stefano Denswil ontving nog nooit zo veel geld voor een speler, terwijl Aston Villa nog nooit eerder een dergelijk bedrag overmaakte.

Topvijf
Het was sowieso een bijzonder vruchtbare donderdag voor Belgische clubs, want ook Standard Luik deed zaken met een club uit de Premier League. Eerder op de dag werd namelijk al officieel dat Moussa Djenepo volgend seizoen bij Southampton speelt, nadat alle partijen overeenstemming bereikten over een transfer van zo'n twintig miljoen euro. De twintigjarige vleugelaanvaller uit Mali neemt deze zomer deel aan de Afrika Cup. Wesley en Djenepo denderen op deze manier zomaar de topvijf van duurste uitgaande transfers in België binnen.

AS Monaco betaalde in 2017 eveneens zo'n 25 miljoen euro voor Youri Tielemans, maar Anderlecht hield uiteindelijk minder over dan Club nu gaat bijschrijven voor de Wesley-transfer. Achter dat duo staat de overstap van Marouane Fellaini, van Standard naar Everton in 2008, op de derde plek. Djenepo staat op plek vier, nét voor de Newcastle United-transfer van toenmalig Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic (in 2015).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.