Wervelende start Leverkusen maakt Bosz-feestje compleet

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zondag drie punten aan z'n totaal toegevoegd. Na een wervelende eerste helft was hekkensluiter SC Paderborn gezien.

Wervelende start Leverkusen maakt Bosz-feestje compleet
© Pro Shots
Paderborn
Paderborn
1 - 4
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Afgelopen vrijdag ging de kogel door de kerk. Na weken van speculaties werd het nieuwe contract voor Peter Bosz als trainer van Bayer Leverkusen bevestigd. De Nederlander staat tot medio 2022 voor de groep bij Die Werkself.

De eerste helft van het uitduel met SC Paderborn maakte duidelijk waarom beide partijen met elkaar verder wilden. Leverkusen, met Daley Sinkgraven in de basis, was heer en meester en bracht dat tot uitdrukking in de score. Dankzij de treffers van Kevin Volland (2) en Julian Baumgartlinger was de buit in ruim een half uur al binnen.

Ondanks de ruime marge zat Bosz na rust toch niet helemaal gerust op de bank. Na de 1-3 – Dennis Srbeny profiteerde van een fout van keeper Lukas Hradecky – ontsnapte Leverkusen kort erna aan nog meer schade. Christopher Antwi-Adjei kwam net tekort om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De grote kans was wel het bewijs dat Leverkusen de grip op de wedstrijd kwijt was.

Een kwartier voor het einde volgde de bevrijdende 1-4 van Kai Havertz. Leverkusen is door de zege de nummer zes in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.