Wervelende hattrickheld Havertz steelt de show bij Chelsea

Reacties

Bij Chelsea lijkt er langzaam maar zeker een nieuwe, dodelijke tandem te ontstaan. Spits Tammy Abraham was woensdag in het League Cup-duel met Barnsley FC zeer belangrijk, maar hij kon niet tippen aan de absolute glansrol van Kai Havertz. De nieuwkomer was goed voor een hattrick.

Wervelende hattrickheld Havertz steelt de show bij Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
6 - 0
Barnsley
Barnsley

Bij Chelsea ontbrak Hakim Ziyech nog altijd met een blessure, terwijl mede-aanwinsten Timo Werner en Ben Chilwell op de bank zaten. Wel was er het debuut van Thiago Silva en stond Havertz in de basis. Het was de Duitse jongeling (die deze zomer overkwam van het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz) die de spotlights op overtuigende wijze pakte. De spelmaker nam namelijk de 2-0, de 4-0 en de 5-0 voor zijn rekening.

Na een heerlijke pass van Mason Mount en al net zo mooi overstapje van Abraham schoot hij koeltjes zijn eerste van de avond binnen, zijn tweede volgde na een heerlijk hakje van Abraham, die ook de aangever was bij de 5-0. Hij stuurde Havertz diep, de Duitser tikte de bal voorbij de keeper en kon daarna simpel scoren. Daarvoor had Abraham zelf ook gescoord: na gepruts in de Barsley-defensie schoot hij de 1-0 op het bord.

Ross Barkley was op zijn beurt goed voor de 3-0, die viel na uitstekend ingrijpen van Havertz. Aan de overkant kreeg Chelsea-goalie Willy Caballero (de vervanger van de blunderende Kepa Arrizabalaga, die niet eens bij de selectie zat) nauwelijks iets te doen. Daar kon Marcel Ritzmaier (ex-PSV) niets aan veranderen. Overigens maakte Havertz het einde van de wedstrijd niet mee: kort nadat hij zijn hattrick had gecompleteerd, wed hij vervangen door debutant Chilwell. Vanaf de bank zag Havertz hoe invaller Olivier Giroud de eindstand bepaalde op 6-0.

Leicester City
Leicester City
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Waar Arsenal koos voor een relatief sterke opstelling (met onder anderen Nicolas Pépé, Bernd Leno, Rob Holding, David Luíz en Bukayo Saka in de basis), besloot Leicester City-manager Brendan Rodgers flink te rouleren. Wat heet: ten opzichte van het Premier League-duel met Burnley wisselde hij zijn volledige elftal. Een van de spelers die erin kwam was Christian Fuchs, en hij werd onbedoeld en ongelukkig de schlemiel.

Na een uurtje spelen redde Leicester-keeper Danny Ward nog wel op een schot van Pépé, die de bal in de rebound vanuit een moeilijke hoek tegen de paal werkte. Diezelfde bal belandde via de paal echter tegen het been van Fuchs, die machteloos moest toekijken hoe het speeltuig over de lijn hobbelde. In de slotminuut werd het nog 0-2, toen Eddie Nketiah al struikelend scoorde. Daarmee won Arsenal weer eens bij Leicester, na drie opeenvolgende nederlagen in alle competities.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fleetwood Town
Fleetwood Town
2 - 5
Everton
Everton

Voor Joey Barton was het bekerduel van woensdag een bijzondere aangelegenheid. Het voormalig enfant terrible is tegenwoordig manager van Fleetwood, dat dit seizoen in de League One (het derde niveau) speelt. De voormalige middenvelder van onder meer Manchester City, Newcastle United en Plympique Marseille speelde in de jeugd echter voor Everton, de club waarvan hij al van kleins af aan supporter is. Tegen zijn jeugdliefde leek Barton een pijnlijke avond tegemoet te gaan, want na ruim een halfuur stond het al 0-2 door twee goals van Richarlison.

Na rust knokte de thuisploeg zich echter knap terug. Matt Duffy tekende voor de 1-2, een minuut later bracht Alex Iwobi de marge weer op twee doelpunten, maar Callum Camps deed wéér wat terug. Het Everton van manager Carlo Ancelotti (dat aantrad zonder aanwinsten James Rodríguez en Allan) leek te wankelen, maar kwam door de 2-4 van Bernard weer in veilige haven. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Moise Kean.

Morecambe
Morecambe
0 - 7
Newcastle United
Newcastle United

Op bezoek bij Morecambe FC (uit de League Two) leefde Newcastle United zich flink uit. Na goals van Joelinton (twee), Miguel Almíron en Jacob Murphy kreeg Toumani Diagouraga namens de thuisploeg rood. Let wel: dat was pas in de 33ste minuut... Isaac Hayden bepaalde de ruststand op 0-5, Jamaal Lascelles maakte er kort na de pauze 0-6 van, waarna Sam Lavelle tot overmaat van ramp nog in eigen doel schoot namens de thuisploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.