Manchester City heeft in een rechtstreeks gevecht met concurrent Paris Saint-Germain groepswinst veiliggesteld. Invaller Gabriel Jesus vertolkte een hoofdrol in de Champions League-clash, waarin de Engelsen groots speelden.

Manchester City
2 - 1
PSG
PSG

Het volgens velen best voetballende elftal van Engeland tegen de Parijse sterrenformatie met de droomvoorhoede. Het affiche sprak tot de verbeelding en schepte de verwachting van een spektakelstuk. In Manchester werd vooral duidelijk dat City als geheel nog veel beter functioneert dan de ploeg die leunt op de klasse van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar. Het elftal van Pep Guardiola startte geweldig en kwam al vroeg bijna op voorsprong via Rodri. Presnel Kimpembe haalde de bal ternauwernood net voor de lijn weg bij de kopbal van de Spanjaard.

City etaleerde zijn klasse met vlotte combinaties en drong de Fransen naar achteren. In plaats van dat de steraanvallers de hoofdrol grepen, waren het vooral de verdedigers die bij PSG opvielen. Achraf Hakimi bracht met zijn hoofd geweldig redding op een schot van Riyad Mahrez dat op weg was naar de bovenhoek. Mahrez was samen met Bernardo Silva een van de uitblinkers bij The Citizens, die onder anderen Kevin De Bruyne en Jack Grealish moesten missen.

De thuisploeg liet in de eerste helft wel na zichzelf te belonen. Vlak voor rust kwam PSG bijna tegen de verhoudingen in op voorsprong. Neymar bracht Mbappé in stelling en de doelpoging van de Fransman richting de verre hoek ging net over het doel. Die kans was een voorbode voor wat komen ging. De ploeg van de aan Manchester United gelinkte Mauricio Pochettino kwam in de vijftigste minuut via Mbappé daadwerkelijk op voorsprong. Via City-verdediger Kyle Walker belandde de bal uit een lage voorzet van Messi bij Mbappé. Laatstgenoemde rondde feilloos af met een schot door de benen van Ederson: 0-1.

Guardiola reageerde snel op dat doelpunt door Jesus te laten invallen voor Oleksandr Zinchenko. De Braziliaan vertolkte een belangrijke rol bij de gelijkmaker die in de 63ste minuut viel. Walker legde de bal terug, Jesus lukte het niet om te scoren met een poging achter zijn standbeen, maar via de invaller kwam de bal wel bij Sterling. De Engelsman sloeg van dichtbij toe en zorgde voor de dikverdiende gelijkmaker. Door dat doelpunt werd City virtueel weer koploper in Groep A. De Premier League-grootmacht was met een voorsprong van één punt op nummer twee PSG aan de vijfde speelronde begonnen.

De strijd om de groepswinst werd uiteindelijk in het Etihad Stadium al beslist. City bekroonde het ijzersterke optreden een kwartier voor het einde met de 2-1. Opnieuw was Jesus betrokken bij het doelpunt. De Braziliaan klopte uit een geweldige aanval na terugleggen van Bernardo Silva van dichtbij Keylor Navas.

PSG ging daarna nog op jacht naar de gelijkmaker, maar dat was tevergeefs. City revancheerde zich met de zege voor de 2-0 nederlaag in Parijs en onderstreepte dat Pochettino richting de knock-outfase nog veel werk te doen heeft bij PSG. Beide ploegen zijn zeker van overwintering in de Champions League. City gaat als groepswinnaar door en PSG als nummer twee.

Club Brugge
Club Brugge
0 - 5
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig heeft Club Brugge bij het eerste basisoptreden van Brian Brobbey getrakteerd op een afstraffing. De door blessures geplaagden Duitsers liepen voor rust via Christopher Nkunku, Emil Forsberg, André Silva en opnieuw Forsberg al uit naar een 0-4 voorsprong. Zo verliep voor Brobbey bij zijn eerste optreden in de basis nagenoeg alles via plan. Het lukte de ex-Ajacied alleen niet om zelf te scoren. Hij werd in de 66ste minuut gewisseld, toen de spanning allang verdwenen was in Brugge. De Belgen probeerden nog wel de schade te herstellen, maar slaagden daar niet in.

De mooiste goal van RB Leipzig:

Lang maakte de negentig minuten vol bij de thuisploeg, in tegenstelling tot Bas Dost, die na de eerste helft al gewisseld werd. Bij de bezoekers was er vanuit Nederlands perspectief buiten het basisdebuut van Brobbey nog een lichtpuntje. De achttienjarige Nederlander Solomon Bonnah viel in de slotfase in en maakte zo zijn debuut voor Leipzig. Nkunku bepaalde de eindstand in de slotminuut op 0-5. De Duitse topclub heeft door de grote zege de derde plek overgenomen van Club Brugge en ligt dus op Europa League-koers.