Wervelend Duitsland degradeert Real-aankoop Jovic tot figurant

Reacties

Luka Jovic heeft Jong Servië ook in de tweede wedstrijd op het EK Onder-21 niet naar succes kunnen leiden. Jong Duitsland was donderdagavond veel te sterk, waardoor het er slecht uit ziet voor de kersverse Real Madrid-aanwinst en zijn ploeggenoten.

Wervelend Duitsland degradeert Real-aankoop Jovic tot figurant
Duitsland O21
Duitsland O21
6 - 1
Servië O21
Servië O21

Van alle spelers die donderdagavond op het veld stonden in het Stadio Nereo Rocco in Triëste is Jovic degene met verreweg de grootste reputatie, aangezien bij Duitsland een speelgerechtigde speler als Kai Havertz niet is geselecteerd. Desondanks was Die Mannschaft een flinke maat te groot voor de Serviërs, die het eerste duel met Oostenrijk ook al hadden verloren (2-0).

Tegen Duitsland was die stand al na een half uur bereikt. FC Augsburg-spits Marco Richter opende na een kwartier na een slimme steekbal van Levin Öztunali de score met een subtiel wippertje, weer een kwartier later profiteerde Luca Waldschmidt van slordig balverlies bij Servië. In de 37ste minuut was het weer raak voor de snelle aanvaller van SC Freiburg met een overtuigend schot in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Duitsland liep in de tweede helft nog verder weg van Servië, dat telkens werd geklopt in de omschakeling. Pas nadat Mahmoud Dahoud en Waldschmidt (zijn derde) de Servische doelman Boris Radunovic hadden geklopt met schoten van buiten de zestien, deed Andria Zivkovic iets terug uit een penalty (5-1). Het fraaie slotakkoord was een schot van Arne Maier (Hertha BSC) in de kruising.

Denemarken O21
Denemarken O21
3 - 1
Oostenrijk O21
Oostenrijk O21

Eerder deze donderdag boekte Denemarken in Groep B een belangrijke overwinning op Oostenrijk. De Denen hadden de eerste wedstrijd tegen Duitsland namelijk met 3-1 verloren, terwijl de talenten uit het Alpenland met Servïe afrekenden (2-0). Bij een nieuwe nederlaag was de ploeg van Ajax-verdediger Rasmus Kristensen dus uitgeschakeld, maar zover kwam het niet.

Met aanvoerder Kristensen in de basis nam Denemarken na 33 minuten de leiding dankzij Joakim Maehle. De back van RC Genk trok naar binnen, speelde zichzelf handig vrij en wipte de bal langs doelman Alexander Schlager. Vlak na rust kwam Oostenrijk op 1-1 door Philipp Lienhart en het had na 73 minuten ook op voorsprong kunnen komen. Invaller Christoph Baumgartner miste echter een penalty.

Denemarken maakte in het laatste kwartier dankbaar gebruik van die misser. In de 77ste minuut maakte Maehle er op aangeven van de even daarvoor ingevallen Andreas Skov Olsen 2-1 van, in de extra tijd was het de door Barcelona begeerde aanvaller van FC Nordsjælland die de zege veilig stelde met een welgemikt schot in de verre hoek. En dus ligt de strijd in Groep B nog volledig open.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B UEFA Onder 21 Kampioenschap 2019 Italy

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland O21
3
2
1
0
10-3
+7
7
2
Denemarken O21
3
2
0
1
6-4
+2
6
3
Oostenrijk O21
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië O21
3
0
0
3
1-10
-9
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.