Werkweigerende Van der Water verklaart: 'Er zijn duidelijke afspraken gemaakt'

Reacties

De situatie van Silvester van der Water bij Heracles Almelo is dit weekend uitgelopen tot een behoorlijke soap. De 23-jarige rechtsbuiten heeft zondagavond zijn versie van het verhaal gedeeld.

Werkweigerende Van der Water verklaart: 'Er zijn duidelijke afspraken gemaakt'
© Pro Shots

Van der Water wil graag vertrekken naar Orlando City, het is zijn grote droom om in Amerika te spelen. Heracles vindt het bod van de MLS-club echter veel te laag en is niet van plan om één van zijn beste spelers zomaar te laten gaan, terwijl het seizoen al begonnen is en de deadline van de transferwindow nadert.

Vorige week bewees Van der Water tegen ADO Den Haag nog maar eens hoe belangrijk hij is voor de Almeloërs en dus houdt de club hem in principe aan zijn tot medio 2021 doorlopende contract (met een optie op nog een jaar), tenzij er een acceptabel bod op tafel komt.

Van der Water was daar niet blij mee en nam zaterdagavond de beslissing om zich af te melden voor de uitwedstrijd van Heracles tegen Willem II. Trainer Frank Wormuth legde voor de wedstrijd bij FOX Sports haarfijn uit hoe dat gegaan was. 'Ik kreeg om 20.38 uur een appje van Silvester waarin hij zei: Frank, ik ben er niet bij morgen. Ik heb nog gezegd dat ik het niet begreep, maar daar kwam geen reactie meer op.'

Zonder de inbreng van de sterspeler ging Heracles zondagmiddag vervolgens hard onderuit. Met name in de tweede helft kwamen de bezoekers dramatisch voor de dag en uiteindelijk mocht Heracles nog blij zijn dat het bij 4-0 bleef. Na de wedstrijd spraken Wormuth en technisch directeur Tim Gilissen hun ongenoegen uit over de wijze waarop Van der Water zich had afgemeld. Wormuth had het over puberaal gedrag, terwijl Gilissen vond dat de aanvaller zijn ploeg in de steek had gelaten en sprak van werkweigering.

Zondagavond reageerde Van der Water bij RTV Oost. 'Helaas dat het zo moet gaan. We hebben vrijdag uitvoerig met directie van Heracles gesproken over hoe we omgaan met de aanbieding(en) van Orlando. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt', zegt de rechtsbuiten.

'Toen ik op zaterdagavond van mijn zaakwaarnemer hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando nam ik deze beslissing. Niet om iets te forceren, want ik besef zelf ook wel wat het los zal maken, zowel bij mijn teamgenoten als bij de supporters. Maandag meld ik mij weer op de training en zien we wel hoe het zich verder ontwikkelt.'

Dat is inderdaad de vraag, want voorlopig lijken vraag en aanbod ver uit elkaar te liggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer S. van der Water
Meer over S. van der Water
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.