Werk aan de winkel voor Heerenveen: De Graafschap is veel te sterk

SC Heerenveen kent een slechte start van de voorbereiding op een nieuw seizoen. De Friezen verloren zaterdag ook van De Graafschap, dat op de eigen Vijverberg indruk maakte en liefst vijf keer scoorde: 5-1.

Het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begint al over twee weken en De Graafschap gaat daarin een nieuwe poging doen om te promoveren. De oefenwedstrijd van zaterdag moet Mike Snoei het gevoel geven dat zijn ploeg er klaar voor is. De Graafschap was sterker dan Heerenveen, dat nu drie duels heeft gespeeld en deze allemaal heeft verloren.

Nadat Elmo Lieftink in de vierde minuut al de lat had geraakt, opende Mohamed Hamdaoui na een klein halfuur met een schot in de verre hoek de score. Deze voorsprong was gezien het spelbeeld meer dan verdiend en werd in de tweede helft verder uitgebouwd. Ted van de Pavert kopte uit een vrije trap van Hamdaoui de 2-0 binnen, Joey Konings maakte de derde goal van de middag.

Heerenveen stelde hier te weinig tegenover. Aanvoerder Joey Veerman deed via een vrije trap bijna wat terug, maar raakte de kruising, voordat Daryl van Mieghem er zelfs 4-0 van maakte. Heerenveen wist de eer nog wel te redden, via de 4-1 van Rein Smit, maar gevierd werd deze treffer nauwelijks.

Het slotakkoord kwam op naam van Konings. Na een verre uittrap van De Graafschap-keeper Rody de Boer stuntelde de Heerenveen-defensie, waarna Konings ervoor zorgde dat de doelman een assist op zijn naam schreef. Het maakte het allemaal nog pijnlijker voor Heerenveen, dat nog behoorlijk veel werk te verrichten heeft. Komende donderdag oefenen de Friezen tegen FC Utrecht.