Werk aan de winkel voor Buijs: 'Als we zo verdedigen…'

Reacties

Danny Buijs beleefde geen succesvolle vuurdoop bij zijn nieuwe club in België en hij erkent dat er nog veel werk te verrichten is voor de start van het seizoen. Buijs ging afgelopen week met KV Mechelen met 1-3 onderuit tegen KV Kortrijk.

Werk aan de winkel voor Buijs: 'Als we zo verdedigen…'
© Imago

Vooral op defensief gebied, waarin Buijs zich bij FC Groningen juist onderscheidde, liep het niet goed bij Mechelen. 'We hadden het moeilijk in de omschakeling. Dat wordt een werkpunt. Als we zo verdedigen in de competitie, dan krijg je elke week vier of vijf tegengoals om de oren', vreest Buijs na zijn eerste oefenduel als coach van Mechelen.

Toch is er absoluut nog geen paniek bij de Nederlandse trainer, zo gaf hij aan in gesprek met Belgische journalisten die aanwezig waren tijdens de oefenpot. 'We gaven veel grote kansen weg, omdat we te veel ruimte lieten. Kortrijk is ook al langer aan het trainen, en dat zag je op fysiek vlak. Ach, uit deze wedstrijd moeten we geen conclusies trekken. We hebben tot dusver slechts vier dagen getraind, met vooral offensieve accenten als hoofdpunten. Dan kan alles nog niet perfect lopen. Je moet accepteren dat er op dit moment nog foutjes gemaakt worden, ook al is dat soms pijnlijk. De automatismen moeten nog groeien.'

Buijs heeft met Mechelen nog een kleine maand om zich voor te bereiden op het seizoen. Op 24 juli wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld, uitgerekend tegen het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.