Wereldwijde schorsing vanwege Juve-schandaal bezorgt Spurs probleem

Reacties

De FIFA heeft de schorsing van Fabio Paratici door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) overgenomen. Door die wereldwijze schorsing is de technisch directeur van Tottenham Hotspur voor een periode van dertig maanden ernstig beperkt in zijn werkzaamheden in de voetballerij.

Wereldwijde schorsing vanwege Juve-schandaal bezorgt Spurs probleem
© Pro Shots

Paratici was een van de (voormalige) kopstukken van Juventus die in januari werd gestraft wegens de financiële misstanden bij De Oude Dame. Op verzoek van de Italiaanse voetbalbond heeft de tuchtcommissie van FIFA zijn dertig maanden lange schorsing wereldwijd bekrachtigd, maakt de mondiale voetbalbond woensdag bekend.

Volgens Sky Sports betekent die schorsing dat Paratici zich niet actief mag bemoeien met de transfermarkt en geen contact mag hebben met zaakwaarnemers. En dat terwijl de Londenaren op zoek zijn naar een nieuwe manager voor komend seizoen, nu Antonio Conte deze week na zijn woede-uitbarsting is ontslagen.

Paratici werkt sinds de zomer van 2021 bij Spurs, nadat hij de elf jaar daarvoor het transferbeleid van Juventus bepaalde. In die rol zou de vijftigjarige Italiaan zich samen met andere bestuurders schuldig hebben gemaakt een schimmige financiële constructies, die Juve op een straf van vijftien minpunten kwamen te staan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.