Wereldreiziger Jordi Cruijff begint in Ecuador aan nieuw avontuur

Reacties

Jordi Cruijff heeft weer een nieuw avontuur te pakken. De Nederlander gaat per direct aan de slag als bondscoach en technisch directeur van de nationale voetbalbond van Ecuador.

Wereldreiziger Jordi Cruijff begint in Ecuador aan nieuw avontuur
© Pro Shots

De 45-jarige Cruijff werd in december al in verband gebracht met Ecuador, maar lokale media dachten toen dat de zoon van Johan Cruijff in beeld was als bondscoach. Nu blijkt dat hij niet alleen aan de slag gaat als hoofdtrainer, maar ook een rol als directeur gaat bekleden.

Cruijff begint direct. 'Ik ben heel blij om hier te zijn om te helpen het voetbal in Ecuador te laten groeien', zei de oud-international bij zijn presentatie. 'Nu geen woorden meer, het is tijd om aan het werk te gaan en het allemaal heel goed te maken.'

Cruijff is de man is die het beleid moet gaan bepalen bij de Ecuadoriaanse voetbalbond. De 45-jarige Amsterdammer besloot op 14 december na een periode van anderhalf jaar te vertrekken bij de Chinese club Chongqing Dangdai Lifan, waar hij trainer was.

Cruijff werkte als assistent-trainer eerder bij Valletta FC op Malta en was technisch directeur van AEK Larnaca op Cyprus en Maccabi Tel Aviv in Israël, waar hij ook even hoofdtrainer was. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.