Wereldgoal van Messi jarig, Ter Stegen heeft te doen met De Gea

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wereldgoal van Messi jarig, Ter Stegen heeft te doen met De Gea

• Vandaag in 2007 (ja, echt, al twaalf jaar geleden) liet Lionel Messi zien dat hij ver boven de rest uitsteekt. Zijn doelpunt tegen Getafe werd door de supporters van Barcelona gekozen tot het mooiste doelpunt uit de geschiedenis van de club. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Over Messi gesproken: de Argentijn scoorde dinsdag twee keer tegen Manchester United en had daarmee een groot aandeel in de 3-0 overwinning van zijn ploeg. Bij het tweede doelpunt van Messi zag United-keeper David de Gea er bijzonder slecht uit. Marc-Andre ter Stegen, de doelman van Barcelona, zocht zijn collega na afloop op voor wat troostende woorden: 'De waarheid is dat het even duurde voordat ik dit doelpunt kon vieren, want ik weet hoe David zich op dat moment moet hebben gevoeld. Maar het leven gaat door. Na de wedstrijd zei ik hem dat we allemaal mensen zijn en dat deze fout mij ook had kunnen gebeuren.' (Cadena COPE)

Benfica speelt donderdag in de kwartfinale van de Europa League uit tegen Eintracht Frankfurt en een groep Portugese fans stapte vol goede moed in de auto voor de trip naar Duitsland. De voorbereiding van deze vriendengroep was echter niet helemaal in orde: de mannen stelden het navigatiesysteem in op een reisje naar Frankfurt an der Oder, terwijl zij in Frankfurt am Main moeten zijn. De twee steden liggen zo'n 600 kilometer van elkaar vandaan... De fout is inmiddels opgemerkt, maar of de supporters nog op tijd in de juiste stad Frankfurt zullen zijn voor de aftrap? De bal gaat om 21.00 uur rollen.

• Na de promotie van vorig seizoen feliciteerde Ajax De Graafschap met zijn terugkeer in de Eredivisie. 'Volgend jaar laatste wedstrijd bij ons doen?', reageerden De Superboeren via Twitter met een knipoog, doelend op de mislukte kampioenswedstrijd van Ajax op De Vijverberg in 2016. Nu de KNVB het speelschema in de Eredivisie heeft gewijzigd, en de 33ste speelronde naar het einde van de competitie heeft verplaatst, speelt Ajax daadwerkelijk zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij De Graafschap. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Om tot de resultaten van Ajax te komen, heb je geduld nodig. Dat is er bijna nooit in Italië. Maar we moeten niet alleen naar de directe resultaten kijken. Bij Fiorentina willen we echt een eigen identiteit creëren. Het mag best even wat tijd kosten om daaraan te werken. De beste spelers kopen betekent niet dat je automatisch de Champions League wint. Winnende teams moeten gebouwd worden.' 
• Fiorentina kan aankomende zaterdag het titelfeestje van Juventus verpesten. In aanloop naar de competitiewedstrijd in Turijn spreekt Fiorentina-coach Vincenzo Montella met veel respect over Ajax, dat dinsdag een einde maakte aan de Europese droom van De Oude Dame.

'Als je Real Madrid en Juventus uitschakelt, dan kan je ook van Tottenham Hotspur winnen. En misschien zelfs de finale ook.' 
Julian Nagelsmann vertrekt na dit seizoen van 1899 Hoffenheim naar RB Leipzig en wordt opgevolgd door zijn oude assistent Alfred Schreuder, die nu de assistent is van Erik ten Hag bij Ajax en komend seizoen dus hoofdtrainer wordt. 'Ik heb hem gefeliciteerd met het bereiken van de halve finale', zei Nagelsmann over Schreuder. 'Ajax heeft een erg aantrekkelijke speelstijl, maar laat wel behoorlijk wat kansen onbenut. Soms doet dat me denken aan mijn eigen team...' (Kicker)

• Bij Ajax is het vizier inmiddels op de competitiewedstrijd tegen FC Groningen gericht, maar het wordt de spelers onmogelijk gemaakt om niet nog eens aan het magische avondje in Turijn terug terug te denken. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De zege op Juventus heeft Ajax ook twee nominaties opgeleverd. Matthijs de Ligt is door de UEFA gekandideerd voor Speler van de Week, terwijl David Neres kans maakt de mooiste treffer van de kwartfinales te hebben gemaakt. Je kunt stemmen.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kregen woensdag na het succes tegen FC Porto een schouderklopje van Oranje-bondscoach Ronald Koeman, die zijn twee internationals in Liverpool-dienst persoonlijk feliciteerde met het Champions League-succes.

• Ronald Koeman kan vandaag nog twee felicitaties de deur uit doen. Oranje-interntionals Denzel Dumfries en Donny van de Beek vieren namelijk hun verjaardag, iets waar zowel Ajax als PSV bij stil staat.

Santiago Calvo, de clubarts van Unión de Santa Fé, had een onorthodoxe manier bedacht om de spelers voor te bereiden op de lastige uitwedstrijd tegen Independiente del Valle in de strijd om de Copa Sudamericana. De hoogte – 2.850 meter boven de zeespiegel – zorgde immers mogelijk voor problemen. Viagra werd aangeboden als oplossing, ter stimulering van de bloedsomloop. Nee, geen grappen over hoogtepunten. Want dat werd het ook niet. Santa Fé verspeelde in Quito de 2-0 voorsprong en verloor na strafschoppen.

• Op de dag dat Cristiano Ronaldo door Ajax een bittere pil te slikken kreeg, beleefde zijn zoon een mooie wedstrijd. Maritimo China werd het slachtoffer van Juventus Onder-9, dat mede dankzij zeven treffers van Ronaldo jr met 25-0 won. Het juichen komt ons bekend voor.

• Na het briefje van Koeman is er nu ook het overhemd van Marc Overmars als exponent van het Nederlandse succes. Het kleinood bleef niet schoon na de buikschuiver in Turijn. Maar een wasbeurt komt er niet. 'Het overhemd zit nog in mijn tas en gaat niet naar de stomerij, maar wordt ingelijst', zei de directeur voetbalzaken in De Telegraaf. 'Eigenlijk wilde ik dit na Real Madrid-uit al doen, maar toen hield ik me in. Maar toen we het in Turijn wéér flikten, dacht ik: ik doe het gewoon. Pierre van Hooijdonk deed het elke week, dan mag ik ook wel een keer.'

• Liverpool heeft uit de doeken gedaan met welke shirts het nieuwe seizoen wordt gespeeld. Virgil van Dijk, woensdag nog een van de doelpuntenmaker tegen FC Porto, showt het nieuwe tenue van The Reds. Het dunne witte streepje valt in de smaak bij de fans.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.