Wereldgoal Sugawara helpt AZ aan eerste zege in voorbereiding

Reacties

AZ heeft zaterdag in zijn vierde oefenduel richting het nieuwe seizoen zijn eerste zege geboekt. Mede dankzij een juweel van een treffer van Yukinari Sugawara werd het 2-1 tegen Lille.

Wereldgoal Sugawara helpt AZ aan eerste zege in voorbereiding
© Pro Shots

Na de nederlagen tegen RC Genk, FC Utrecht en PEC Zwolle (steeds met 1-0) probeerde AZ eindelijk van de hatelijke nul af te komen in deze oefencampagne. Trainer Arne Slot kon weer beschikken over Myron Boadu, maar Calvin Stengs en Ron Vlaar waren nog altijd niet inzetbaar. Dat gold ook voor Marco Bizot (ziek). Een minuut of tien voor rust viel Dani de Wit bovendien uit met een kwetsuur.

Op dat moment hadden beide teams al aardige kansen gekregen in een wedstrijd waarin het tempo door de tropische temperaturen (het was 34 graden Celsius in Alkmaar) niet extreem hoog lag. Oussama Idrissi moest in een één-tegen-één-duel zijn meerdere erkennen in Lille-doelman Mike Maignan en aan de andere kant redde Hobie Verhulst op een inzet van Burak Yilmaz.

Bij Lille beleefde Sven Botman overigens zijn officieuze debuut. De verdediger, die in de basis stond, werd na 65 minuten gewisseld na een degelijke indruk te hebben gemaakt. Lille, dat vorig seizoen twee keer verloor van Ajax in de Champions League, koesterde op dat moment een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Jérémy Pied. Dat was op dat moment niet heel verdiend, aangezien de Alkmaarders een licht overwicht koesterden.

Voetballend creëerde AZ niet overdreven veel kansen, maar een zeer fraaie goal van Sugawara bood uitkomst. De Japanner schoot de bal na 73 minuten vanaf een meter of dertig heerlijk in de kruising. Dat smaakte naar meer voor AZ, dat de jacht op de 2-1 inzette. Met succes, want vlak voor tijd verzilverde Thomas Ouwejan een vrije trap. 

AZ vervolgt de voorbereiding volgende week zaterdag tegen AS Monaco. Voor het zover is, nemen de Alkmaarders eerst deel aan de loting voor de tweede voorronde in de Champions League. Maandag wordt duidelijk of Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen de opponent wordt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.