Wereldgoal Quintero schenkt River Plate beladen Copa Libertadores

Reacties

River Plate heeft de Copa Libertadores gewonnen. Juan Quintero besliste de zwaarbeladen Superclásico in de verlenging met een fantastisch doelpunt, ploeggenoot Gonzalo Martínez zorgde in de laatste seconde voor het slotakkoord.

Wereldgoal Quintero schenkt River Plate beladen Copa Libertadores
River Plate
River Plate
nv
3 - 1
Boca Juniors
Boca Juniors

Het heenduel in de finale van de Copa Libertadores werd gespeeld op 11 november en eindigde in 2-2. De return stond oorspronkelijk voor 24 november op het programma, maar werd wegens misdragingen van hooligans uitgesteld. Na wekenlang overleg werd uiteindelijk besloten om de wedstrijd in Estádio Santiago Bernabéu van Real Madrid te spelen.

Ook in Madrid zat het stadion tot in de nok vol. Vele Europese voetballiefhebbers maakten van de unieke gelegenheid gebruik om de Argentijnse aartsrivalen de degens te zien kruisen. En ze werden niet teleurgesteld. River Plate had meer balbezit, maar het spel ging op en neer.

Op slag van rust brak Boca de wedstrijd open. Nahitan Nández stuurde Darío Benedetto weg met een splijtende pass. De Argentijn ontweek twee glijdende River Plate-verdedigers en bleef ijzig kalm oog in oog met doelman Franco Armani: 0-1. Van die kalmte was weinig meer over toen het net bolde. De cultheld vierde zijn treffer door zijn tong uit te steken naar zijn directe tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 62ste minuut werd Benedetto, die in de halve finale én het heenduel van de finale ook al een heldenrol vertolkte, naar de kant gehaald en zes minuten later zag hij vanaf de bank hoe River Plate op gelijke hoogte kwam. Lucas Pratto was het eindstation van een uitstekende aanval en schoot de 1-1 binnen.

Aangezien de uitdoelpunten niet dubbel tellen in de strijd om de Copa Libertadores, liep de spanning in het restant van de wedstrijd steeds verder op. River bleef aanvallen en Boca loerde wat meer op de counter. De spanning gierde door het stadion, maar beide teams kwamen tot weinig grote kansen. Daarom was er een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen.

De verlenging was nog geen drie minuten oud toen Boca met tien man kwam te staan. Wilmar Barrios zette zijn noppen in het been van Exequiel Palacios en kreeg zijn tweede gele kaart, het was een logisch gevolg van een wedstrijd waarin passie en emotie de boventoon voerden. De rode kaart gaf River nog meer moed om op de deur te bonzen en in minuut 109 was het raak. Camilo Mayada speelde Quintero aan, de Colombiaan legde de bal op de rand van het zestienmetergebied nog even goed en schoot hem via de onderkant van de lat prachtig binnen: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leonardo Jara was in de 120ste minuut nog héél dicht bij een gelijkmaker. Hij raakte de paal en daarmee was de laatste hoop voor Boca vervlogen. Gonzalo Martínez besliste het duel uit de tegenaanval. Boca-doelman Esteban Andrada was immers mee naar voren gegaan in een ultieme poging de 2-2 te maken.

River Plate kon zo vieren dat de vierde Copa Libertadores in de clubhistorie binnen was. In 1986, 1996 en 2015 wonnen de Argentijnen de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League eerder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.