Werder volgt voorbeeld Feyenoord: Chong mag niet naar Jong Oranje

Reacties

De trip van Jong Oranje naar Wit-Rusland roept niet alleen weerstand op bij Feyenoord. Werder Bremen heeft laten weten dat het niet van plan is Tahith Chong af te staan voor het EK-kwalificatieduel van komende vrijdag in Zhodino.

Werder volgt voorbeeld Feyenoord: Chong mag niet naar Jong Oranje
© Pro Shots
Wit-Rusland O21
Wit-Rusland O21
0 - 7
Nederland O21
Nederland O21

Dat laat directeur Frank Baumann weten op de website van de Bundesliga-club. Chong zou volgens de coronavoorschriften van de gezondheidsautoriteiten in Bremen vijf dagen in quarantaine moeten als hij wel met Jong Oranje zou afreizen naar Wit-Rusland.

Niet alleen de van Manchester United gehuurde vleugelspits, die zaterdag scoorde tegen FC Groningen, mag daarom niet afreizen voor interlandverplichtingen. Ook Milot Rashica (Kosovo) en Milos Veljkovic (Servië) worden in Bremen gehouden.

'We hebben besloten dat zij niet naar hun nationale teams afreizen', zegt Baumann, met de coronaregels omtrent reizen naar risicogebieden in gedachten. 'Die zouden namelijk betekenen dat ze ook een bekerwedstrijd missen. Dat willen we vermijden.'

Het stelt de KNVB voor een volgend dilemma. Onlangs liet directeur Nico-Jan Hoogma al weten verrast te zijn door het onbegrip bij Feyenoord, dat niet van plan was doelman Justin Bijlow af te staan voor het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.