Wens Pochettino gaat eindelijk in vervulling: Spurs gaat fors investeren

Reacties

Mauricio Pochettino heeft van Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy groen licht gekregen om komende zomer flink te investeren. Er is een budget zijn van zo'n 120 miljoen euro, zo meldt The Sun in een exclusief verhaal.

Wens Pochettino gaat eindelijk in vervulling: Spurs gaat fors investeren

Na anderhalf jaar zonder aankopen is Pochettino de belofte gedaan dat hij in aanloop naar volgend seizoen zijn selectie kan versterken. De manager drong daar onlangs ook regelmatig op aan, want hij zag zijn selectie wel erg dun worden door blessures. Bij afwezigheid van de geblesseerde Harry Kane en de geschorste Heung-Min Son sprak de bank van Spurs tegen Ajax dinsdag ook niet tot de verbeelding; Ben Davies, Eric Dier, Juan Foyth, Moussa Sissoko, Oliver Skipp, Kyle Walker-Peters en tweede doelman Paulo Gazzaniga. Het betekende dat er geen extra aanvaller beschikbaar was voor het slotoffensief. Pochettino bracht vlak voor tijd uiteindelijk verdedigers Davies en Foyth binnen de lijnen voor nieuwe energie op de backposities.

Pochettino liet tegenover The Sun blijken dat het in de nabij toekomst zo niet langer kan: 'Laatst werd tegen me gezegd dat de breedte van de selectie niet van dezelfde kwaliteit is als ons nieuwe stadion. Als het daar komend seizoen nog over gaat, dan gaat er niets goeds gebeuren in de toekomst. Het probleem is, wat willen we in de toekomst? We hebben de bouw van een nieuw trainingscomplex afgerond, een nieuw stadion neergezet en wat willen we nu gaan bereiken? We kunnen niet blijven leven zoals we dat de laatste vijf jaar hebben gedaan.'

Verder zei de coach van de Ajax-opponent dat het tijd is voor een volgende stap in het Tottenham-project. Hij hoopt de aansluiting te vinden met Manchester City en Liverpool, de clubs die in een hevige titelstrijd verwikkeld zijn. 'We moeten respect hebben voor teams als Manchester City en Liverpool, clubs die veel geld hebben uitgegeven. Wij zijn dapper, slim en creatief en nu gaat het om het bepalen van een volgend hoofdstuk, met een duidelijk idee in ons hoofd van hoe we verder willen bouwen.'

In gesprek met de BBC vertelde Mauricio Pochettino vrijdag ook uitgebreid over de ontwikkelingen bij Spurs.

Tottenham stevent af op Champions League-kwalificatie. De nummer drie van de Premier League heeft met nog twee speelrondes te gaan een relatief veilige marge in de strijd om een plek in de topvier. Woensdagavond is de return tegen Ajax in de halve finale van de Champions League. De Engelsen moeten dan in Amsterdam winnen na de 0-1 nederlaag van afgelopen dinsdag.

AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.