Wens Neuer voor 'XXL-contract' zorgt voor kritiek en kopzorgen bij Bayern

Reacties

De toekomst van Manuel Neuer houdt voetbalminnend Duitsland bezig. Vooral het bericht dat de 34-jarige doelman een 'XXL-contract' zou eisen zorgt voor de nodige commotie.

Wens Neuer voor 'XXL-contract' zorgt voor kritiek en kopzorgen bij Bayern
© Pro Shots

Neuer heeft nog een contract voor een jaar en Bayern wil de samenwerking graag verlengen. De eerste gesprekken over een nieuwe verbintenis zijn echter op niets uitgelopen en volgens BILD komt dat omdat de twee partijen ver uit elkaar liggen wat betreft de duur van het contract. Bayern zou twee jaar langer willen doorgaan, maar beweerd wordt dat Neuer een contract tot medio 2025 heeft geëist. Bij het einde van deze verbintenis zou hij dan 39 jaar oud zijn.

'Een goed betaalde pensioenverbintenis' noemde BILD het plan van Neuer gekscherend. De keeper is er echter van overtuigd dat hij nog jarenlang op topniveau kan presteren en wijst bijvoorbeeld naar Gianluigi Buffon, die op zijn 42ste nog actief is voor Juventus. Bayern heeft zich voor komend seizoen echter al versterkt met de 23-jarige Alexander Nübel, die transfervrij overkomt van Schalke 04 en wordt gezien als de beoogde opvolger van Neuer. Nübel tekende in januari een tot medio 2025 doorlopend contract bij Bayern en Neuer wil dus een contract van diezelfde duur.

Alexander Nübel wordt gezien als de beoogde opvolger van Manuel Neuer.
© Pro Shots
Alexander Nübel wordt gezien als de beoogde opvolger van Manuel Neuer.

Hiermee bezorgt 92-voudig international Neuer, die sinds 2011 onder de lat staat bij Bayern, zijn club heel wat stof om over na te denken. Het is immers niet de bedoeling van Bayern om Nübel vijf jaar lang op de bank te houden. Mocht de keeper erin slagen om Neuer uit het elftal te spelen, dan wordt de huidige nummer één van Bayern bij zijn gewenste XXL-contract de duurste reservedoelman van de wereld. En dat is nou ook niet waar Bayern op zit te wachten.

Clubicoon Lothar Matthäus begrijpt niets van de wens van Neuer en bijt in zijn column voor Sky van zich af. 'Vooral in deze tijden moet hij zich bedenken dat dankbaarheid en waardering geen dingen voor eenrichtingsverkeer zijn', stelt Matthäus. 'Nu hardnekkig vasthouden aan een contract van een lengte dat hem nergens anders zal worden aangeboden zou, vooral gezien zijn leeftijd, ontzettend brutaal zijn. Ik kan me niet herinneren dat Bayern een speler ooit meer waardering heeft gegeven dan aan Manuel Neuer.'

© Pro Shots

Hiermee verwijst Matthäus bijvoorbeeld naar de tijd dat Marc-André ter Stegen in de Duitse pers naar voren werd geschoven als nieuwe eerste doelman van de nationale ploeg. Alles en iedereen bij Bayern bleef echter maar benadrukken dat Neuer het vertrouwen moest blijven krijgen.

Karl-Heinz Rummenigge, topman bij Bayern, hoopt dat Neuer nog eens goed zal nadenken over de aanbieding voor een contract tot medio 2023. 'Voor Manuel geldt hetzelfde als voor de andere spelers met een contract dat volgend jaar afloopt', zei Rummenigge tegen TZ. 'Wij hebben al voor de coronacrisis een aanbieding gedaan en we willen deze crisis nu niet gebruiken om nu met een lager voorstel te komen. Ik denk dat al deze spelers ook weten dat ze een zeer solide en zeer betrouwbare werkgever hebben in Bayern, een werkgever die eerlijk met ze omgaat.'

In de wandelgangen is er een club die steeds terugkeert als het om Neuer gaat en dat is Chelsea. De Engelsen zijn op zoek naar een opvolger voor Kepa Arrizabalaga, die niet het vertrouwen van Frank Lampard geniet. De coach zou Neuer graag zien komen, maar de vraag is of een XXL-contract bij Chelsea wél een mogelijkheid is voor de Duitser. Zijn management is ongetwijfeld druk voor hem aan het werk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.