Wenger vertrekt na 22 jaar bij Arsenal

Reacties

Arsène Wenger stopt na dit seizoen als manager van Arsenal. Dat heeft de Franse manager, sinds 1996 in dienst bij de Londenaren, vrijdag bekendgemaakt.

Wenger vertrekt na 22 jaar bij Arsenal

'Na zorgvuldig beraad en gesprekken met de club, voel ik dat het voor mij het juiste moment is om aan het einde van het seizoen terug te treden', zegt Wenger in een statement op de Arsenal-website. 'Ik voel me dankbaar en bevoorrecht dat ik de club gedurende al die mooie jaren heb mogen dienen.'

'Ik heb altijd voor de club gewerkt met volledige toewijding en integriteit', vervolgt Wenger. 'Ik wil de staf, de spelers, de directie en de fans bedanken die deze club zo speciaal maken. Ik doe een dringend beroep op de fans om de club te blijven steunen. De club zal voor altijd mijn liefde en steun hebben.'

Wenger zette vorig jaar nog zijn handtekening onder een tweejarig contract, nadat er lange tijd onduidelijkheid was over de toekomst van de inmiddels 68-jarige trainer. Arsenal (zesde) maakt opnieuw een teleurstellend seizoen door in de Premier League, wel staat het in de halve finale van de Europa League.

Dat toernooi, waarin Atlético Madrid op 26 april en 3 mei de tegenstander is, biedt voor Wenger de enige kans om zijn 22-jarige periode bij The Gunners af te sluiten met een hoofdprijs. Le Professeur won met Arsenal drie landstitels, zeven FA Cups en zeven Community Shields.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.