Wenger hoopt dat Cazorla na blessuredrama ooit weer kan voetballen

Reacties

Het is nog altijd de vraag of Santi Cazorla ooit weer profvoetballer kan zijn. De aanvallende middenvelder van Arsenal staat vanwege een ontsteking aan een pees onder zijn voetzool al anderhalf jaar aan de kant.

Wenger hoopt dat Cazorla na blessuredrama ooit weer kan voetballen

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zich nu voor het eerst uitgesproken over de ernstige blessure van de 33-jarige Spanjaard, die van doktoren te horen kreeg dat hij van geluk mag spreken als hij ooit weer normaal kan lopen. Cazorla speelde op 19 oktober 2016 zijn laatste wedstrijd en werd sindsdien al acht keer geopereerd.

'Ik heb Santi voor het laatst gezien bij de League Cup-finale op 25 februari, maar het laatste nieuws dat ik over hem kreeg was erg positief. Hij doet het ontzettend goed', vertelt Wenger in gesprek met The Guardian. 'Hopelijk kan hij zich na dit seizoen weer bij ons melden en kunnen de doktoren bekijken of hij ooit nog in de Premier League kan spelen.'

Het contract van Cazorla loopt na dit seizoen af, maar Arsenal heeft een optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. 'Als hij weer in de Premier League kan spelen, gaan we zeker praten over een nieuw contract. We missen hem ontzettend. Ik heb niet veel over Santi gesproken omdat het niet vaak over hem gaat, maar we missen hem echt heel erg.'

De situatie van Cazorla gaat Wenger aan het hart. 'Hij is een exceptioneel goede voetballer en het is ontzettend verdrietig wat hem is overkomen. Het is bovendien ook erg verdrietig voor Arsenal', aldus de coach, die Cazorla medio 2012 voor negentien miljoen euro van Málaga naar Arsenal haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.