'Wenger hakt knoop door en gaat contract verlengen bij Arsenal'

Reacties

Arsène Wenger heeft zijn toekomst verbonden aan Arsenal, zo berichten verschillende Engelse media. De veelbesproken manager zou een nieuw, tweejarig contract zijn overeengekomen. Woensdag komt de bevestiging.

'Wenger hakt knoop door en gaat contract verlengen bij Arsenal'

Volgens de BBC heeft Wenger maandag zijn jawoord gegeven aan grootaandeelhouder Stan Kroenke. Dinsdag zal het bestuur het nieuwe contract ratificeren, waarna Arsenal woensdag naar buiten zal treden met het nieuws.

Zo is het tijdperk van de Fransman in Noord-Londen nog lang niet ten einde. De 67-jarige Fransman heeft als manager al sinds 1996 de leiding over Arsenal. Met The Gunners werd Wenger drie keer kampioen, met als laatste grote succes in de Premier League het winnen van de landstitel in 2004.

In de daaropvolgende jaren dwong Arsenal wel altijd een plaats in de topvier af, waardoor Champions League-voetbal (minimaal voorronde) een zekerheid werd. Pas in het voorbije Premier League-seizoen eindigde Arsenal voor het eerst onder Wenger buiten de top. Arsenal finishte het seizoen waarin de kritiek op de manager hevig was op de vijfde plaats in de Engelse competitie. Wel werd zaterdag nog de FA Cup gewonnen ten koste van landskampioen Chelsea.

Video: Samenvatting FA Cup-finale

Samenvatting: hoe Arsenal de FA Cup pakt tegen Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.