Wenger genoot van zeperd Liverpool: 'Ze hadden het echt kunnen halen'

Reacties

Arsenal bleef in het gehele Premier League-seizoen 2003/04 ongeslagen en Liverpool was lange tijd goed op weg om dat huzarenstukje in dit seizoen te evenaren. Watford stak daar echter een stokje voor, tot vreugde van voormalig Arsenal-manager Arsène Wenger.

Wenger genoot van zeperd Liverpool: 'Ze hadden het echt kunnen halen'
© Pro Shots

Het Liverpool van Klopp bleef in de eerste 27 speelronden van dit voetbaljaar ongeslagen en liet in deze reeks slechts in één wedstrijd (uit bij Manchester United) punten liggen. The Reds stevenden daardoor niet alleen op de eerste landstitel in dertig jaar tijd, maar ook op de historische prestatie van het Arsenal van zestien jaar geleden af. Het ging in de 28ste speelronde echter mis tegen Watford, dat met liefst 3-0 te sterk was.

De verrassende nederlaag van Liverpool werd met gejuich ontvangen door de Arsenal-fans én door Wenger. De Fransman stond in het seizoen 2003/04 voor de groep bij Arsenal en hoopt dat zijn prestatie uniek zal blijven. 'Ja, het gaf een vorm van voldoening toen ik Liverpool zag verliezen', geeft Wenger toe in gesprek met beIN Sports. 'Je wil toch altijd de enige zijn om iets te presteren.'

'Liverpool had het echt kunnen halen', denkt Wenger, die erg onder de indruk is van de voetbalmachine van Klopp. 'Maar dit bewijst maar weer hoe moeilijk het is om deze prestatie te herhalen. Ik kreeg op die dag in ieder geval heel wat berichten van Arsenal-supporters.'

Liverpool zal door de nederlaag bij Watford niet de boeken ingaan als de nieuwe Invincibles, maar maakt nog wel kans om de kampioen met de meeste punten te worden. Het record staat nu nog op naam van Manchester City, dat in het seizoen 2017/18 honderd punten verzamelde. Liverpool speelt (als het seizoen in Engeland gewoon wordt afgemaakt) nog negen wedstrijden en zou op 109 punten kunnen finishen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.