Wembley keert zich tegen Gomez: rivaal Sterling roept fans tot de orde

Reacties

Het relletje rondom de Engelse nationale ploeg heeft een staartje gekregen. Raheem Sterling werd eerder deze week geschorst na een felle ruzie met Joe Gomez, maar laatstgenoemde was donderdagavond op Wembley de gebeten hond bij het Engelse publiek. Daarop besloot Sterling het openlijk voor hem op te nemen.

Wembley keert zich tegen Gomez: rivaal Sterling roept fans tot de orde
© Pro Shots

Engeland plaatste zich donderdagavond door een enorme 7-0 zege op Montenegro voor het EK, maar toch was er deze week onrust in het kamp van The Three Lions. Sterling werd namelijk disciplinair geschorst door bondscoach Gareth Southgate, waardoor de aanvaller er donderdag niet bij mocht zijn. Die beslissing werd genomen nadat Sterling in het trainingskamp van de nationale ploeg een aanvaring had gehad met Gomez, de verdediger met wie hij een paar dagen eerder tijdens de kraker Manchester City - Liverpool ook al ruzie had gehad.

Sterling accepteerde zijn schorsing en Southgate gaf aan dat de sterspeler er zondag (Kosovo-uit) waarschijnlijk weer gewoon bij is, waarmee de zaak afgedaan leek. Toch kreeg de affaire donderdag een staartje. Twintig minuten voor tijd mocht Gomez namelijk invallen voor Chelsea-middenvelder Mason Mount, maar de 22-jarige verdediger werd op Wembley uitgefloten door (een deel van) het Engelse publiek.

Daarop besloot Sterling om via social media alsnog terug te komen op het akkefietje. Via Twitter richtte hij zich tot de supporters van Engeland. 'Ik wilde de zaak laten rusten, maar vanavond voel ik me genoodzaakt om toch iets te zeggen. Het was voor mij moeilijk om te zien dat mijn teamgenoot werd uitgejouwd voor iets wat mijn eigen fout was', zo schreef de aanvaller.

Hij nam het dan ook nadrukkelijk op voor Gomez. 'Joe heeft helemaal niets fout gedaan. Als ik zie dat iemand zó hard werkt - zeker na zo'n moeilijke week - en dan wordt uitgefloten als hij erin komt, dan vind ik dat fout. Ik heb de volle verantwoordelijkheid genomen en de consequenties geaccepteerd. Voor mijn gevoel moest ik dit zeggen', aldus Sterling.

Ook bondscoach Southgate baalde van het groepje fans dat zich tegen Gomez keerde. 'Ik ben enorm teleurgsteld', zo stelde hij direct na afloop. 'Joe heeft helemaal niets misdaan, maar geen énkele speler van Engeland die dat shirt draagt, zou zo behandeld moeten worden. Alle spelers zijn zeer teleurgesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.