Welkome opsteker voor Ajax: Veltman zet volgende stap in revalidatie

Reacties

Joël Veltman heeft woensdagmiddag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Ajax. De verdediger zet daarmee een nieuwe stap in de revalidatie van zijn knieblessure.

Welkome opsteker voor Ajax: Veltman zet volgende stap in revalidatie
© Pro Shots

Veltman liep die blessure op in de topper tegen PSV van zondag 2 februari. De ervaren verdediger moest na een half uur naar de kant met knieklachten en ging een week later onder het mes. Ajax sprak destijds de verwachting uit Veltman op zijn minst twee maanden te moeten missen.

De blessure van Veltman kwam op een beroerd moment voor de Amsterdammers. De 28-jarige rechtspoot miste het tweeluik met Getafe in de Europa League en zag zijn ploeg ook uitgeschakeld worden in het TOTO KNVB-bekertoernooi. Bovendien verloor Ajax in de Eredivisie van Heracles Almelo en AZ, waardoor de voorsprong op de Alkmaarders verdampte.

Trainer Erik ten Hag worstelde de afgelopen maand met het invullen van de Veltman-vacature. Achtereenvolgens speelden Perr Schuurs, Edson Álvarez en Jurriën Timber op zijn plek in het hart van de defensie. Woensdag keerde Veltman dus weer terug op het trainingsveld, al zal het nog wel even duren voordat hij ook daadwerkelijk weer wedstrijdfit is. De duels met FC Twente en Feyenoord komen vermoedelijk te vroeg.

Ryan Babel 
Net als Veltman is ook Ryan Babel op de weg terug bij Ajax. De aanvaller miste de laatste duels vanwege een kuitblessure, maar deed woensdag weer mee aan de groepstraining. Vermoedelijk kan Babel aankomend weekend tegen FC Twente zijn rentree maken in de wedstrijdselectie van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waarom het gemis van Veltman een groter probleem is dan iedereen denkt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.