Welkome meevaller lonkt voor FC Twente na transfer Andersen

Reacties

Olympique Lyon gaat diep in de buidel tasten voor Joachim Andersen (23), die twee jaar geleden nog voor een fractie van de nu verwachte transfersom werd verkocht door FC Twente.

Welkome meevaller lonkt voor FC Twente na transfer Andersen

Bij FC Twente zullen ze zich nog wel even achter de oren krabben. In de zomer van 2017 werd Andersen voor 1,4 miljoen euro verkocht aan Sampdoria. Het was een mooie winst op de verdediger die in 2013 was weggeplukt uit de jeugd van FC Midtjylland.

Twee jaar en 39 duels in de Serie A later is Sampdoria de spekkoper, want Andersen verkast naar verluidt voor 25 miljoen euro naar Olympique Lyon. Door bonussen kan die afkoopsom nog oplopen tot dertig miljoen euro. De Franse club won met dat bod de strijd om de verdediger, die ook in verband werd gebracht met Internazionale, AC Milan, AS Roma, Arsenal en Tottenham Hotspur.

FC Twente profiteert dankzij het solidariteitsprincipe wel mee vanwege de opleiding die Andersen in Enschede heeft genoten. De Tukkers kunnen een percentage van de afkoopsom tegemoet zien. Gezien de beperkte middelen is dat een welkome aanvulling voor technisch directeur Ted van Leeuwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.