Welke Eredivisie-club gunt uitblinker Van den Boomen een herkansing?

Reacties

De spanning aan kop van het spelersklassement van de Keuken Kampioen Divisie verdwijnt de laatste weken langzaam. Branco van den Boomen is de leider van FC Eindhoven en leidt met afstand de individuele ranking. De Brabander is een Eredivisiewaardige speler bij een club die nauwelijks de spotlights haalt en is in speelronde 25 ook nog Speler van de Week.

Welke Eredivisie-club gunt uitblinker Van den Boomen een herkansing?

FC Eindhoven kent momenteel een goede periode. De formatie van trainer David Nascimento mag nog hopen op misstappen van de concurrentie om een rol van betekenis te spelen in de strijd om de derde periodetitel. Komende vrijdag volgt daarvoor een belangrijke test als Eindhoven op bezoek gaat bij het momenteel ongenaakbare FC Twente. De ogen zullen zeker gericht zijn op Van den Boomen.

De middenvelder, die bij Jong Ajax in het profvoetbal debuteerde, kan in een duel met een topploeg in de Keuken Kampioen Divisie bewijzen dat niveau aan te kunnen. Van den Boomen haalt bij Eindhoven constant een hoog niveau en verdient onderhand een herkansing op het hoogste niveau. Hij gebruikte Eindhoven al eens als springplank. SC Heerenveen bood hem de kans in de Eredivisie-subtop, maar in Friesland lukte het niet om een onomstreden basiskracht te worden.

Zijn specifieke kwaliteiten – het schot van afstand, de steekpass richting de voorwaartsen en zijn inzicht – kwamen onvoldoende naar voren. Van den Boomen verpieterde in het Noorden en een uitleenbeurt aan Willem II bood in ieder geval even uitkomst. Een terugkeer naar Eindhoven gaf nog meer rust. Terug bij af, maar gewoon lekker voetballen en plezier terugvinden stond voorop.

In de Lichtstad is Van den Boomen weer de speler waar het elftal om draait. Zonder de andere spelers tekort te doen, is het wel of niet meespelen van Van den Boomen bepalend voor een bescheiden ploeg als Eindhoven. Play-offs halen zou een topprestatie zijn en voor Van den Boomen een podium om een herkansing op een hoger niveau af te dwingen. Hij is nog altijd pas 23 en heeft nog een voetballeven voor zich. Het lijkt niet eens een gok om hem een doorstart te gunnen.

De topvijf van speeldag 25:

1 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 7,5
2 Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 7,5
3 Jordy Croux (MVV Maastricht) 7,5
4 Matthew Smith (FC Twente) 7,5
5 Koen Kostons (MVV Maastricht) 7,0

In het algemeen individueel klassement verstevigde Van den Boomen andermaal zijn leidende positie. Zijn voorsprong op de bij Go Ahead Eagles onmisbare (dat bewees zijn voortijdige wissel) Istvan Bakx en Dylan Seys van RKC Waalwijk is groot. Aitor Cantalapiedra (FC Twente), Huseyin Dogan (TOP Oss) en Wouter van der Steen (FC Den Bosch) naderen de topdrie. Met Matthew Smith en Javier Espinosa heeft leider Twente nog twee toptienspelers.

Algemeen individueel klassement:

1 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,77
2 Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,58
3 Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,55
4 Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,54
Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,54
Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,54
7 Matthew Smith (FC Twente) 6,48
Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,48
9 Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) 6,45
Javier Espinosa (FC Twente) 6,45

Het Elftal van de Week is een uiterst gemêleerd gezelschap. Alleen FC Twente en MVV Maastricht zijn met twee spelers vertegenwoordigd, verder vinden we zeven spelers van zeven verschillende clubs terug in het uitverkoren gezelschap.

Koploper Twente dankte de inmiddels constante factor in het doel Joël Drommel en de strateeg op het middenveld Smith voor de moeizame zege bij Jong PSV. MVV Maastricht is de concurrent in de strijd om de derde periode. De in Limburg teruggekeerde Jordy Croux (van Willem II) en het jonge talent Koen Kostons (goed voor twee assists en een goal) waren de uitblinkers tegen Jong FC Utrecht.

Van den Boomen blijft FC Eindhoven maar bij de hand nemen, al leverde dat tegen Jong Ajax geen overwinning op. Go Ahead Eagles-middenvelder Richard van der Venne is ook een bekend gezicht in het Elftal van de Week. In de defensie vinden we Jurien Gaari (RKC Waalwijk) terug, net als Jong AZ-speler Leon Bergsma die met de Alkmaarse beloften FC Den Bosch op 0-0 hield en de ervaren Roda JC-back Henk Dijkhuizen.

Voorin heeft Croux gezelschap van tweevoudig Sparta Rotterdam-doelpuntenmaker Mohamed Rayhi en een andere speler die twee treffers produceerde. Ferdy Druijf vijzelde in de knotsgekke Go Ahead Eagles-NEC zijn seizoenstotaal op naar 21 en leidt nu het topscorersklassement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Eindhoven
Meer over FC Eindhoven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.