Weken van de waarheid voor Barcelona uit vorm

Reacties

Barcelona staat voor een maand met (vrijwel) alleen maar topwedstrijden, te beginnen woensdagavond uit tegen Tottenham Hotspur. De vraag is hoe het voor deze loodzware reeks zit met het vertrouwen van de Spaanse kampioen. De laatste drie wedstrijden werden immers niet gewonnen.

Weken van de waarheid voor Barcelona uit vorm

Barcelona haalde twee weken geleden uit tegen PSV (4-0), maar sprokkelde vervolgens uit drie competitiewedstrijden slechts twee punten bij elkaar. In eigen huis werd er gelijkgespeeld tegen Girona (2-2) en Athletic Bilbao, terwijl er op bezoek bij CD Leganés een verrassende 2-1 nederlaag werd geleden.

In vorm is Barcelona dus niet en dat komt met het zware programma dat de ploeg te wachten staat niet goed uit. Barça speelt woensdag op Wembley tegen Tottenham Hotspur en gaat zondag op bezoek bij Valencia. Hoewel Los Che slecht aan het seizoen zijn begonnen, is een trip naar het Mestalla nooit eenvoudig.

Barcelona speelt na de interlandbreak tegen Sevilla, dat knap derde staat in La Liga, en krijgt vervolgens het Italiaanse Internazionale op bezoek in de Champions League. De maand oktober wordt op zondag de 28ste afgesloten met El Clásico.

Datum Wedstrijd Competitie
3.10 Tottenham Hotspur (uit) Champions League
7.10 Valencia (uit) La Liga
20.10 Sevilla (thuis) La Liga
24.10 Internazionale (thuis) Champions League
28.10 Real Madrid (thuis) La Liga

Ernesto Valverde, coach van Barcelona, weet dat zijn ploeg aan de bak moet. Hij blijft echter vol vertrouwen en wil niet te veel aandacht schenken aan de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. 'Iedereen voelt zich goed en weet hoe we ervoor staan', beweerde de oefenmeester.

'Als je niet de gewenste resultaten boekt, wil je op zoek gaan naar oorzaken', vervolgde Valverde. 'Is het omdat je zelf fouten maakt, of omdat de tegenstander het goed doet? We willen nu in een belangrijke wedstrijd een einde maken aan onze slechte reeks.'

Er is in Spanje al veel kritiek op Valverde, die afgelopen weekend nog besloot om Lionel Messi op de bank te laten beginnen. De Argentijn moest uiteindelijk als invaller in het veld komen, om een volgende nederlaag voor zijn ploeg te voorkomen. Valverde blijft erbij dat dit het juiste moment was om Messi wat rust te geven en benadrukt dat hij zich niet druk maakt om de meningen van buitenaf.

'Zelfs als je alles wint zijn er nog mensen die kritisch zijn of aan je twijfelen', zei Valverde. 'Iedereen hier weet wat er van ons geëist wordt en daar moeten we mee omgaan. We hebben onze afgelopen wedstrijden goed geanalyseerd en weten dat we ons iedere dag moeten blijven verbeteren.'

Süleyman Öztürk, volger van het buitenlandse voetbal, stond onlangs al stil bij de laatste duels van Barcelona: 'Schokkend om te zien wat er overblijft als Messi er niet is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.