Weinig beweging rondom Tagliafico: 'Ik hoop dat hij bij Ajax blijft'

Reacties

Marc Overmars sluit niet uit dat Nicolás Tagliafico ook deze zomer weer bij Ajax blijft. De Argentijnse linksback wil graag hogerop, maar vooralsnog is er nog geen serieuze aanbieding binnengekomen.

Weinig beweging rondom Tagliafico: 'Ik hoop dat hij bij Ajax blijft'
© Pro Shots

Tagliafico (28) kwam in januari 2018 binnen bij Ajax en is een belangrijke speler in het elftal van Erik ten Hag. De linksback, die onlangs nog met Argentinië de Copa América won, hoopt zijn status al een tijdje te kunnen verzilveren met een mooie transfer. Vorig jaar kwam het er echter niet van en Overmars denkt dat het best mogelijk is dat Tagliafico ook deze zomer niet zal vertrekken.

Overmars merkt dat clubs door de coronacrisis selectiever zijn geworden. 'Het is daardoor wel moeilijker om de besproken vijftig miljoen euro aan verkopen binnen te halen dit jaar', zegt de directeur voetbalzaken in een uitgebreid gesprek met VI. 'Bij André Onana hadden we natuurlijk op meer gerekend, bij David Neres is het ook onzeker wat hij gaat opbrengen. Rond Tagliafico is het stil, ik hoop dat hij blijft. Zonder crisis waren zij alle drie al lang weggeweest.'

Tagliafico speelde tot dusver 139 wedstrijden voor Ajax en heeft nog een contract tot medio 2023. Met Lisandro Martínez heeft Ajax nóg een Copa América-winnaar in de selectie zitten: Overmars probeert het contract van deze verdediger open te breken.

Marc Overmars sprak uitgebreid met Voetbal International. Lees het hele interview met de directeur van Ajax op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.