Weigl geniet van werkwijze Bosz bij swingend Dortmund

Reacties

Julian Weigl is erg te spreken over Peter Bosz. De controlerende middenvelder van Borussia Dortmund begon met een blessure aan het seizoen, maar buiten de boot van de Nederlandse oefenmeester viel de spelmaker niet.

Weigl geniet van werkwijze Bosz bij swingend Dortmund

De Duits international brak in mei van dit jaar zijn enkel, waardoor Weigl vier maanden moest toekijken. De Confederations Cup ging aan het talent voorbij, waarna Thomas Tuchel, mede verantwoordelijk voor de Dortmund-doorbraak van Weigl, vertrok bij de Duitse grootmacht. Het zorgde voor twijfels over dit seizoen bij de spelverdeler, maar Bosz heeft die snel weggenomen.

'Ik maakte vanaf het begin deel uit van de teambesprekingen, want Peter Bosz wilde dat ik, ondanks mijn blessure, zoveel mogelijk ideeën over ons spelsysteem en de individuele spelersrollen opdeed', vertelt Weigl in gesprek met SportBild. 'Dit was belangrijk en gaf mij tegelijkertijd een erg vertrouwd gevoel.'

Dat vertrouwde gevoel kreeg luister bij toen Weigl tegen Borussia Mönchengladbach zijn officiële rentree mocht maken. In een klinkende 6-1 overwinning speelde de ex-speler van 1860 München negentig minuten en maakte hij zijn eerste Bundesliga-goal. Dát Dortmund zoveel scoort en een erg positief doelsaldo heeft, is volgens Weigl te danken aan de speelstijl die Bosz introduceert bij Die Schwarzgelben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het past bij onze type spelers om zo hoog druk te zetten en offensief sterk te zijn', spreekt de international. 'Met deze gegenpressing hebben wij ontzettend snel de bal terug en we zijn sowieso sterk in balbezit. Bosz voert daarbij veel individuele gesprekken, waarbij spelers ook hun eigen acties zien. Hij zegt dan wat wij anders hadden moeten doen en wat belangrijk is voor ons systeem.'

Onder Bosz wil Weigl zich nu in de kijker spelen voor de WK-selectie van Duitsland. De concurrentie op het middenveld is enorm, maar dat maakt de Dortmund-speler weinig uit. 'Ik was goed op weg voor mijn blessure en werd altijd uitgenodigd voor interlands. Ik wil naar het volgende toernooi.'

Aankomend weekend staat de topper tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig op het programma. Het Bundesliga-affiche begint zaterdagavond om 18.30 uur. Dortmund is koploper, Leipzig staat vierde op de ranglijst. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.