Weghorst voelt basisplaats dichterbij komen: 'Kan dit elftal beter maken'

Reacties

Wout Weghorst heeft het gevoel dat hij steeds dichter bij een basisplaats komt. De spits viel twee keer in tegen Polen en Frankrijk, maar hoopt ook eens een kans te krijgen vanaf de aftrap.

Weghorst voelt basisplaats dichterbij komen: 'Kan dit elftal beter maken'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Weghorst was in het eerste groepsduel met Polen matchwinner en kan ook wel genieten van zijn rol als invaller. 'Zoals de eerste wedstrijd is verlopen, was heel mooi. Daar haal je voldoening uit. Ik wil heel graag belangrijk zijn', vertelde hij op een persconferentie.

Toch denkt de spits wel dat hij dicht tegen een basisplaats aan zit. 'Ik heb het gevoel dat het dichterbij komt. Ik denk dat ik kwaliteiten heb om dit Nederlands elftal beter te maken. Uiteindelijk hoop ik dat ik dat zovaak mogelijk kan laten zien. Het is logisch dat je in de basis wilt staan en je doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.' 

Weghorst zwijgt over toekomst
Over zijn toekomst wilde Weghorst zondag weinig kwijt. De aanvaller zou graag een overstap naar Ajax willen maken. 'Tuurlijk ben je met de toekomst bezig en tuurlijk zijn er dingen die spelen, maar dat is wel op de achtergrond.'

'De laatste maanden heb ik alles gedaan om in topvorm en om volledig gefocust te zijn op dit Ek. Dan zou het wel gek zijn als ik met allerlei andere dingen bezig ben. Ik houd mijn focus vol op het toernooi. Daarna ben ik ervan overtuigd dat er iets heel moois komt', sloot Weghorst af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.