Weghorst vijzelt fabuleuze cijfers verder op en is weer goud waard

Reacties

Wout Weghorst heeft zondagmiddag andermaal aangetoond goud waard te zijn voor VfL Wolfsburg. Dankzij een goal van de ex-aanvaller van onder meer AZ rekende de landskampioen van 2009 af met Union Berlin, waar Sheraldo Becker in de tweede helft werd gewisseld.

Weghorst vijzelt fabuleuze cijfers verder op en is weer goud waard
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Twintig minuten voor tijd schoot Weghorst van dichtbij raak met links nadat Josip Brekalo hem had aangespeeld. De bezoekers moesten het antwoord schuldig blijven. Door de zege meldt VfL Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma net als Weghorst de negentig minuten volmaakte, zich op de tweede plaats in de Bundesliga, vlak onder de verrassende koploper Borussia Mönchengladbach.

Ook in persoonlijk opzicht is Weghorst op dreef. Dit seizoen staat de teller alweer op vier goals in de Bundesliga en sinds zijn komst in de zomer van 2018 maakte hij er 21 in de competitie. Ook is de drievoudige international al goed voor negen assists geweest.

In het 'Weghorst-tijdperk' hebben maar twee spelers in meer Bundesliga-goals een rechtstreeks aandeel gehad: Robert Lewandowski en Jadon Sancho. Spelers die uitkomen voor titelkandidaten Bayern München en Borussia Dortmund en niet voor een club, VfL Wolfsburg, die zich pas vorig seizoen weer meldde in de subtop na enkele moeizame jaren.

Zijn uitstekende cijfers hebben Weghorst nog niet tot een vaste waarde gemaakt bij Oranje. Integendeel: de aanvaller ontbreekt ook in de volgende interlandperiode in het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman.

Meeste waardevolle Bundesliga-spelers sinds 2018/19:

Speler Duels Goals   Assists   Totaal
Robert Lewandowski (Bayern München) 40 33 7 40
Jadon Sancho (Borussia Dortmund) 41 15 19 34
Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) 41 21 9 30
Kevin Volland (Bayer Leverkusen) 41 18 11 29
Marco Reus (Borussia Dortmund) 34 21 8 29
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.