Weghorst spoelt Oranje-kater weg met treffer voor Wolfsburg

Reacties

Wout Weghorst heeft zich vrijdagmiddag van zijn beste kant laten zien bij VfL Wolfsburg. De spits werd door Ronald Koeman buiten de selectie van Oranje gelaten en was daar erg teleurgesteld over, maar was wel trefzeker in het oefenduel met Erzgebirge Aue.

Weghorst spoelt Oranje-kater weg met treffer voor Wolfsburg

Net als in zijn eerste twee Bundesliga-duels bij Wolfsburg had Weghorst ook tegen de tweededivisionist een basisplaats, net als landgenoten Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh. Afgelopen zaterdag maakte de Nederlander op bezoek bij Bayer Leverkusen zijn eerste Bundesliga-goal en zes dagen kon hij weer juichen.

In de 34ste minuut van het oefenduel gaf Yannick Gerhardt de bal voor vanaf de rechterkant. Weghorst stond helemaal vrij bij de tweede paal en werkte met een schuine volley af. Even daarvoor had Marcel Tisserand de score geopend voor Die Wölfe. Na de aansluitingstreffer van Mario Kvesic zorgde Daniel Ginczek voor het slotakkoord: 3-1.

De treffer van Weghorst, die in de 68ste minuut werd gewisseld, is een welkome meevaller na het teleurstellende nieuws van Koeman. De 26-jarige frontman baalde flink dat hij niet bij de Oranje-selectie zat. 'Heel teleurstellend. We zijn opnieuw begonnen met een nieuwe generatie en het is fijn om daar deel van uit te maken. Het is vervelend dat het even stokt, maar ik word gevolgd', zei Weghorst daar deze week over.

Zaterdag 15 september hervat Wolfsburg de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hertha BSC, dat eveneens zes punten uit twee duels heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.