Weghorst hekelt arbitrage: 'Ik stond er een paar meter vandaan'

Reacties

VfL Wolfsburg voelde zich op bezoek bij Fortuna Düsseldorf (1-1) tekortgedaan door de arbitrage. Ook Wout Weghorst kon er met zijn pet niet bij. 

Weghorst hekelt arbitrage: 'Ik stond er een paar meter vandaan'

Na ruim een kwartier probeerde Fortuna-back Matthias Zimmermann de bal aan de zijlijn in een ultieme poging binnen te houden. VfL Wolfsburg claimde tevergeefs dat de bal over de lijn was geweest en zag tot overmaat van ramp de aanval leiden tot de 1-0 voor Fortuna Düsseldorf.

De op de videoarbiter gevestigde hoop bleek daarna ook ijdel. Scheidsrechter Manuel Gräfe keurde op advies van de hulplijn in Keulen de treffer goed. Weghorst, die met zijn gelijkmaker een punt redde voor Wolfsburg, was vol onbegrip.

'Ik weet dat het niet makkelijk is voor de scheidsrechters, maar kom nou toch. Scheidsrechters, dit is jullie werk', was Weghorst tegenover DAZN na afloop nog boos. 'Ik stond er een paar meter vandaan. Deze bal was zeker uit.' De Nederlander kreeg bijval van Fortuna Düsseldorf-trainer Friedhelm Funkel: 'We hadden niet kunnen klagen als ze de bal uit hadden gegeven.'

Weghorst wilde het puntenverlies niet compleet in de schoenen van de arbitrage schuiven. 'We hebben het in de tweede helft zeer slecht gedaan, we hebben gespeeld zoals Fortuna wilde dat we speelden. Ik ben blij met mijn doelpunt, maar met een punt mogen we als Wolfsburg gewoon niet tevreden zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.