Weghorst gaat dankzij Burnley-afspraak miljoenen verdienen in Turkije

Reacties

Wout Weghorst gaat niet met het gedegradeerde Burnley in het Championship voetballen. De Nederlandse spits vertrekt voor een jaar op huurbasis naar Turkije, waar hij gaat spelen voor Besiktas. Een gemaakte afspraak tussen Weghorst en Burnley maakte een tijdelijk vertrek van Weghorst makkelijker.

Weghorst gaat dankzij Burnley-afspraak miljoenen verdienen in Turkije
© Pro Shots

'We hebben van te voren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen', zei Weghorst tijdens de afgelopen interlandperiode tegen VI. De veertienvoudig international maakte in januari de overstap van VfL Wolfsburg naar Burnley, maar slaagde niet in zijn opzet om de Engelse club op het hoogste niveau te houden. Als nummer achttien degradeerde Burnley.

Bij Besiktas zagen ze de makkelijk scorende spits graag komen. De Turkse club draaide een teleurstellend seizoen en eindigde uiteindelijk als zesde in de Süper Lig. Besiktas, dat in het seizoen 2021/22 nog tegen Ajax uitkwam in de groepsfase van de Champions League, moet het daardoor komend seizoen zonder Europees voetbal doen.

Besiktas maakte bekend wat Weghorst gaat verdienen in het jaar in Turkije. De spits krijgt 2,8 miljoen euro netto en kan daarbij nog een bonus van 200 duizend euro verdienen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.