Weghorst en Klaassen in race voor fraaie Bundesliga-uitverkiezing

Reacties

Davy Klaassen en Wout Weghorst zijn bezig aan de laatste loodjes van een meer dan geslaagd debuutseizoen in de Bundesliga. Beide Nederlanders staan zelfs op de shortlist voor het Elftal van het Jaar in de Bundesliga.

Weghorst en Klaassen in race voor fraaie Bundesliga-uitverkiezing

In totaal maken veertig spelers kans op een plek in het Elftal van het Jaar. Weghorst en Klaassen zijn de enige twee Nederlanders op de lijst, ook omdat Arjen Robben grote delen van het seizoen miste vanwege meerdere blessures. Er zijn in totaal vijf keepers, tien verdedigers, vijftien middenvelders en tien aanvallers genomineerd.

De 26-jarige Klaassen tekende vorig jaar zomer bij Werder Bremen na een totaal mislukt eerste buitenlands avontuur bij Everton. De 26-jarige ex-Ajacied groeide direct uit tot een belangrijke kracht in Bremen en scoorde dit seizoen al vijf keer. Daarnaast was hij goed voor vijf assists.

VfL Wolfsburg telde medio 2018 ruim tien miljoen euro neer om Weghorst weg te halen bij AZ. Daar zal de clubleiding nog geen seconde spijt van hebben gehad. De boomlange spits is met veertien doelpunten clubtopscorer en was ook al vijf keer de aangever bij een doelpunt.

Uiteindelijk bepalen de Bundesliga-fans wie er daadwerkelijk in het Elftal van het Jaar komen te staan. Er kan tot 19 mei gestemd worden op de officiële website van de Bundesliga.

Wout Weghorst scoorde vorige week nog twee keer tegen Hoffenheim
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.