Weggestuurde Conte heeft spijt van tirade: 'Ik lijd mee met mijn spelers'

Antonio Conte heeft woensdagavond na afloop van het Premier League-duel tussen Chelsea en Swansea City zijn excuses aangeboden aan arbiter Neil Swarbrick, die de Italiaanse manager vlak voor rust naar de tribune stuurde.

'Ik moet me hiervoor verontschuldigen', aldus een berouwvolle Conte na de 1-0 zege in gesprek met Engelse media. 'Ik was gefrustreerd en maakte een fout. Tijdens wedstrijden lijd ik mee met mijn spelers, het is jammer dat me dit is overkomen.'

Het potje van Conte kookte over wegens vermeend tijdrekken van de bezoekers en een niet gegeven hoekschop. 'Ik gaf dat tijdrekken een paar keer aan bij de vierde official, maar er veranderde niets. Toen ik het opnieuw liet weten, werd ik weggestuurd.'

Tien minuten na rust vond Chelsea, zonder de manager langs de lijn, een gaatje in de defensie. De treffer van Antonio Rüdiger bleek beslissend. 'Het was heel vreemd om de tweede helft vanaf de televisie te moeten volgen', vertelde Conte. 'Je hebt opeens niet meer de mogelijkheid om te communiceren met je spelers. Ik was nog steeds aan het lijden met hen, maar nu deed ik dat in de kleedkamer, waar ik de wedstrijd volgde.'

Dankzij de overwinning op Swansea City sloot Chelsea de Premier League-maand november ongeslagen af. Toch is in de afgelopen weken de achterstand op koploper Manchester City opgelopen van negen tot elf punten. Chelsea, dat derde staat, vervolgt de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Newcastle United.