Weerzien met Atlético uitgelezen kans voor Courtois in keeperskwestie Real

Reacties

Het leek een match made in heaven, maar vooralsnog heeft de komst van Thibaut Courtois naar Real Madrid vooral voor onrust gezorgd onder de lat van Real Madrid. Zaterdag is zijn oude club Atlético Madrid de tegenstander in El Derbi Madrileño. Voor de Belg een uitgelezen kans om te bewijzen dat hij dé nummer één is in Santiago Bernabéu.

Weerzien met Atlético uitgelezen kans voor Courtois in keeperskwestie Real

Want dat zal waarschijnlijk een onderwerp van discussie blijven zolang Keylor Navas nog onder contract staat bij De Koninklijke. De Costa Ricaanse doelman werd afgelopen seizoen nog verkozen tot beste doelman van de Champions League, nadat Real de derde CL-eindzege op rij had geboekt. Toch was Navas met name bij voorzitter Florentino Pérez nooit onomstreden. En dus was Courtois, door de FIFA eerder deze week gekroond tot Keeper van het Jaar, een van de grootste zomeraankopen met een transfersom van 35 miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Thibaut Courtois werd op het FIFA-gala gekroond tot 's werelds beste doelman van 2018.

Daarmee ging niet alleen de wens van de eigengereide Pérez, maar ook die van Courtois in vervulling. De boomlange Belgische WK-uitblinker speelde als Chelsea-huurling al drie jaar in de Spaanse hoofdstad bij Atlético en leefde, sinds hij op Stamford Bridge uitgroeide tot eerste doelman, de laatste jaren afgezonderd van zijn nog steeds in Madrid woonachtige gezin. Het zadelde de nieuwe trainer Julen Lopetegui echter op met een probleem, en niet alleen één van luxe. Want Navas is niet zomaar van plan zijn plek onder de lat op te geven.

Dat bleek begin augustus wel, toen Navas daags na het wereldkundig worden van de komst van zijn concurrent duidelijke taal sprak. Gevraagd of hij eraan dacht nog deze zomer te vertrekken bij Real, antwoordde de 31-jarige sluitpost vastberaden: 'Natuurlijk heb ik geen plannen om te vertrekken. En ik wil dit duidelijk zeggen: ik wil net zo graag vertrekken als dat ik dood wil.' Inmiddels zou Navas alweer van zijn gedachten zijn veranderd. Don Balon meldde onlangs dat hij enkele ploeggenoten had laten weten in de winter te vertrekken als de situatie niet verandert.

De man die de tijdens de laatste drie glorieuze CL-campagnes onder de lat stond, mocht ook bij de start van de nieuwe editie van het miljardenbal weer opdraven als eerste keus. In La Liga kreeg Courtois de laatste vier duels echter steevast de voorkeur. Of dat een voorbode was voor de rest van het seizoen, is nog onduidelijk. Lopetegui zelf laat er op persconferenties weinig over los en ook de hoofdpersonen hebben nog geen opheldering gegeven. 'Er is niets afgesproken', zei Courtois deze week tegen VTM Nieuws over zijn reserverol tegen AS Roma (3-0).

Keylor Navas won afgelopen seizoen voor het derde seizoen op rij de Champions League met Real Madrid, maar lijkt nu plaats te moeten maken voor Thibaut Courtois.
Keylor Navas won afgelopen seizoen voor het derde seizoen op rij de Champions League met Real Madrid, maar lijkt nu plaats te moeten maken voor Thibaut Courtois.

Naar buiten toe blijven de rijen gesloten, maar intern rommelt het volgens Spaanse media wel degelijk. Vorige week kwamen er nog berichten naar buiten dat Sergio Ramos zich achter Navas had geschaard. De met de doelman bevriende capitán zou een van de spelers zijn die vindt dat de Costa Ricaan, na zijn uitstekende optreden op het WK 2014 aangetrokken als concurrent en uiteindelijke opvolger van Iker Casillas, meer krediet verdient. Courtois zou op zijn beurt teleurgesteld zijn dat Lopetegui nog niet heeft uitgesproken dat hij de onbetwiste nummer één is.

Ook de fans van Madrid zijn verdeeld. Na de 3-0 nederlaag tegen Sevilla verschenen op Twitter berichten dat Courtois moest plaatsmaken voor Navas, al leek de Belg weinig blaam te treffen bij de tegendoelpunten. Mede door de afstraffing in Andalusië spreken de kille cijfers in het voordeel van zijn uitdager uit Costa Rica. Navas kreeg pas één doelpunt tegen in twee competitieduels, voor Courtois staat de teller na vier optredens in La Liga al op vijf. In het duel om de Europese Super Cup tegen Atlético (2-4 n.v.) kreeg Navas er dan weer vier om de oren.

Wat dat betreft is het weerzien met zijn oude club voor Courtois een uitgelezen kans te bewijzen dat Pérez hem niet voor niets terughaalde naar Madrid. Wat spelen in de derby betekent, weet de Belg als geen ander uit zijn tijd bij de Rojiblancos, waarmee hij in drie seizoen slechts twee keer won van Real. Nu, vier jaar later, kan Courtois opnieuw laten zien wie de beste van Madrid is. Al is het maar omdat Diego Simeone onlangs zei dat zijn oude pupil nu geen minuut zou spelen bij Atlético. 'Jan Oblak is beter.' Courtois heeft genoeg redenen het tegendeel te bewijzen.

Real Madrid
Real Madrid
0 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid
'Marcelo is wel vaak debet aan tegendoelpunten van Real'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.