Weergaloze Ronaldo heeft Europees doelpuntenrecord in zicht

Reacties

Na wederom een ijzersterke prestatie is Cristiano Ronaldo hard op weg om het Europees doelpuntenrecord als het gaat om interlandgoals te veroveren. De Portugees maakte een hattrick tegen de Faeröer, waardoor hij de legendarische Pelé voorbijstreeft en de topvijf betreedt.

Weergaloze Ronaldo heeft Europees doelpuntenrecord in zicht

Ronaldo begon de kwalificatiewedstrijd bijzonder goed, binnen de vijf minuten scoorde de superster van Real Madrid met een omhaal. Vervolgens benutte de aanvaller een penalty, waarna hij in de tweede helft zijn 48ste hattrick in zijn professionele loopbaan completeerde. Het bracht Ronaldo op 78 doelpunten in het shirt van Portugal, één meer dan Pelé in zijn tijd scoorde voor Brazilië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de Europese ranglijst hoeft Ronaldo slechts één speler voor zich te dulden. Ferenc Puskás maakte tussen 1945 en 1962 84 doelpunten voor Hongarije en heeft het Europese record dus al 55 jaar in handen. Internationaal gezien wordt het voor Ronaldo lastig om het record te pakken, aangezien Ali Daei voor Iran op liefst 109 doelpunten eindigde. De tweede plek, die Puskás bezet, is zeker geen onhaalbare opgave voor Ronaldo.

De sterspeler van Portugal stond na de wedstrijd niet stil bij zijn hattrick en zijn plek op de topscorerslijst. Hij keek liever naar zijn prachtige openingsgoal en de teamprestatie. 'Ik wilde al een tijdje zo'n doelpunt maken. Dit type doelpunt miste nog in mijn carrière en nu is het me gelukt.'

'Ons moraal is hoog na deze overwinning. We kunnen ons nu concentreren op de volgende wedstrijd (3 september, uit tegen Hongarije, red.) en als we goed spelen kunnen we ons kwalificeren voor het WK.' Portugal staat momenteel tweede in Groep B, met drie punten achterstand op Zwitserland. De landen treffen elkaar nog op de laatste speeldag van de kwalificatieperiode.

Topscorers aller tijden in interlandverband

#SpelerDoelpuntenWedstrijdenLand
1Ali Daei109149Iran
2Ferenc Puskás8485Hongarije
3Kunishige Kamamoto8084Japan
4Godfrey Chitalu79108Zambia
5Cristiano Ronaldo78144Portugal
6Hussein Saeed78137Irak
7Pelé7792Brazilië

Topscorers aller tijden voor Portugal

#SpelerDoelpunten
1Cristiano Ronaldo78
2Pauleta47
3Eusébio41
4Luís Figo32
5Nuno Gomes29
6Hélder Postiga27
7Rui Costa26
8Nani24
9Joao Pinto23
10Nenê22
 Simao22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.