Aan de hand van een werkelijk geniale Mesut Özil heeft Arsenal de zevende competitiezege op rij geboekt. Leicester City had geen antwoord op de ingevingen van de Duitse spelmaker.

Arsenal
Arsenal
3 - 1
Leicester City

Leicester City begon nog uitstekend in het Emirates Stadium en kreeg via Kelechi Iheanacho en James Maddison prima kansen op de openingstreffer. Die goal viel uiteindelijk na ruim een halfuur. Ben Chilwell kwam als linksback goed op en zag zijn voorzet via Héctor Bellerín achter keeper Bernd Leno belanden: 0-1.

Daarna was het tijd voor de Özil-show. De zo vaak bekritiseerde technicus nam Arsenal bij de hand en zette vlak voor rust een aanval op met een lange dribbel en een pass op Bellerín. De Spanjaard gaf de bal direct weer voor en het was Özil zelf die met een subtiele voetbeweging voor de gelijkmaker zorgde.

Leicester was vlak na rust dicht bij een nieuwe voorsprong toen Wilfred Ndidi de bal tegen de lat kopte. Vervolgens was het weer de beurt aan Arsenal. De invalbeurt van Pierre-Emerick Aubameyang na een uur leek de motor van Özil nog een extra injectie te geven. Met een werkelijk prachtige steekpass speelde hij Bellerín vrij, wiens voorzet werd binnengelopen door Aubameyang.

Ook de 3-1 kwam voor het grootste deel op naam van Özil. De Duitser zette vanaf het middenveld met een hakbal de aanval op, had tussendoor nog een fraai overstapje in huis en gaf uiteindelijk ook de assist op Aubameyang, die wederom alleen nog het laatste zetje hoefde te geven. Manager Unai Emery had oog voor het genie en gunde Özil tien minuten voor tijd een publiekswissel. De man van de wedstrijd kreeg een staande ovatie.

Door de overwinning doet Arsenal, dat alleen zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen in de Premier League niet won, volop mee om de bovenste plaatsen. Met alle officiële wedstrijden meegeteld hebben de manschappen van Emery al tien wedstrijden op rij gewonnen. Leicester City staat in de grauwe middenmoot.