Na een zeer zwak begin van het Ligue 1-seizoen lijkt Paris Saint-Germain zijn draai te hebben gevonden. Met de teruggekeerde Kylian Mbappé werd zondagmiddag OGC Nice simpel opzij gezet.

Nice
0 - 3
PSG
PSG

PSG kende mild uitgedrukt een turbulente start van het seizoen. Met twee nederlagen, waaronder de rood gekleurde veldslag tegen Olympique Marseille, en een reeks coronagevallen was er zo vroeg in het seizoen al bijna sprake van een crisis. Midweeks werd afgerekend met FC Metz, maar oogstrelend was het spel en de uitslag (1-0) bepaald niet.

Tegen Nice liep het veel beter, en dat had alles te maken met de rentree van Kylian Mbappé. De 21-jarige aanvaller was met zijn acties een grote plaag voor de defensie van de thuisploeg. Na een zoveelste dribbel versierde Mbappé in de 38ste minuut een strafschop na contact met Khephren Thuram. Vervolgens benutte de aanvaller zelf zeer overtuigend de penalty.

Bakker
Vlak voor rust had Mbappé het opnieuw op zijn heupen. Deze keer besloot hij een individuele actie met een vlammend schot, dat doelman Walter Benítez slechts half kon keren. Uit de rebound prikte Ángel Di María raak. PSG had de controle over het duel, maar Nice beet af en toe gevaarlijk van zich af. Mitchel Bakker, die opnieuw in de basis stond, had meer dan eens zijn handen vol aan de flankspelers van de thuisploeg.

Toch kon Nice nooit aanspraak maken op een positief resultaat en halverwege de tweede helft gooide Marquinhos het treffen op slot. De Braziliaan kopte raak uit een vrije trap van Di María. Met zes punten uit vier wedstrijden meldt PSG, waar Neymar nog ontbrak wegens zijn schorsing, zich weer onder de mensen in de Ligue 1.