Weergaloze goal De Bruyne leidt nieuwe ontsnapping Man City in

Manchester City heeft dinsdag op moeizame wijze de halve finale van het League Cup-toernooi gehaald. Het bezoek van de titelverdediger aan Leicester City was bijna een exacte kopie van vorig jaar, met bijbehorende penaltyreeks.

Leicester City
ns
1 - 1
Manchester City

Het toernooi is geen prioriteit voor de teams uit de Premier League, met name voor de grootmachten. Pep Guardiola gooide zijn ploeg dan ook flink om. Onder meer doelman Arijanet Muric (voorheen NAC Breda), Oleksandr Zinchenko (voorheen PSV) en de weer fitte Kevin De Bruyne stonden aan de aftrap. Het was zijn eerste basisplaats sinds zijn tweede blessure van dit seizoen. Philippe Sandler, die hersteld is van een zware knieblessure, zat voor het eerst bij de selectie maar kwam niet in actie.

City was in de openingsfase sterker dan Leicester, dat ook met veel nieuwe namen speelde. In de veertiende minuut opende De Bruyne op weergaloze wijze de score. De Belgische middenvelder ontving de bal bij de linkerhoek van het zestienmetergebied en schoot na een verfijnde kapbeweging achter het standbeen droog raak in de korte hoek: 0-1.

Leicester krabbelde in de eerste helft al op en bleef lang in de wedstrijd. Alleen Sergio Agüero kreeg een grote kans voor Man City, maar hij stuitte op doelman Kasper Schmeichel. In de 73ste minuut viel de gelijkmaker en die mocht er ook zijn: invaller Marc Albrighton dook achter Zinchenko op, controleerde de lange pass van Wilfred Ndidi en schoot fraai en zuiver raak.

In de spannende slotfase kwam Gabriel Jesus in het veld voor Agüero. De Braziliaan ging neer in het strafschopgebied en vroeg om een strafschop, maar kreeg die niet. Leicester hield stand, waardoor er direct een penaltyreeks volgde.

Daarbij gingen de gedachten terug naar precies een jaar plus een dag geleden. Op 18 december 2017 kwam Manchester City ook in de kwartfinale van hetzelfde toernooi op bezoek bij Leicester. Ook toen was de eindstand 1-1, na verlenging weliswaar. The Citizens wonnen destijds de strafschoppenreeks.

Dat gebeurde opnieuw. Raheem Sterling stiftte een panenka over, maar namens Leicester misten Christian Fuchs, James Maddison en Çağlar Söyüncü. Zinchenko velde uiteindelijk vanaf elf meter het vonnis over The Foxes.

Middlesbrough
0 - 1
Burton Albion

Ook Burton Albion behoort tot de laatste vier. De nummer vijftien van de League One stuntte tegen de nummer zes van het Championship, Middlesbrough. Jake Hesketh groeide uit tot de held van Burton Albion met het enige doelpunt, vlak na rust. Woensdagavond staan de overige twee kwartfinales op het programma: Chelsea - AFC Bournemouth en Arsenal - Tottenham Hotspur.