Weergaloze cijfers Ten Hag in Europees verband

Reacties

Erik ten Hag overlegt tot nu toe een fenomenaal rapport als hoofdtrainer in Europees verband. Van de trainers die minimaal dertig keer de leiding hadden over een Nederlandse club in Europa noteert alleen Louis van Gaal betere cijfers.

Weergaloze cijfers Ten Hag in Europees verband

Van Gaal realiseerde in zijn tijd bij Ajax en AZ een moyenne van 2,01 punten per wedstrijd. Aan de vooravond van de ontmoeting van Ajax met Chelsea staat Ten Hag op een gemiddelde van 1,97 punt. De ex-prof van onder meer FC Twente boekte tot nu toe zestien zeges en elf gelijke spelen en ging slechts driemaal onderuit.

Die verliesbeurten betroffen een Europa League-uitwedstrijd bij Zenit Sint-Petersburg met FC Utrecht, de thuisnederlaag met Ajax tegen Real Madrid die uiteindelijk zeer overtuigend werd rechtgezet en de beruchte confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League.

Ten Hag blijft voorlopig zelfs Rinus Michels (1,86) voor, onder wiens leiding Ajax vaak moeizaam presteerde in uitduels. Onderaan de ranglijst met een moyenne van 1,05 punt staat Ronald Koeman, die Ajax in een memorabele campagne in 2002/03 gidste naar de kwartfinale van de Champions League, maar dat vooral deed met gelijke spelen. Sowieso was de huidige bondscoach vaak actief in het miljardenbal, hetgeen een groot nadeel is ten opzichte van de trainers die vooral Europa League-duels coachten. Mede daardoor staan ook Frank de Boer (1,24) en Phillip Cocu (1,26) laag op deze lijst.

Succesvolste trainers Nederlandse clubs in Europa:

Trainer Puntengemiddelde Aantal duels
Louis van Gaal 2,01 83
Erik ten Hag 1,97 30
Kees Rijvers 1,92 50
Fred Rutten 1,86 57
Rinus Michels 1,86 43
Co Adriaanse 1,73 44
Leo Beenhakker 1,71 31
Dick Advocaat 1,63 35

In VI 43, vanaf woensdag in de winkel, staat een uitgebreid interview met Erik ten Hag. Vanzelfsprekend verschijnt het verhaal ook op VI PRO.

Klaar voor Chelsea? 'Dit was het slechtste Ajax van dit seizoen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.