Weergaloze Alcácer houdt Dortmund aan kop na doelpuntenfestijn

Bundesliga-koploper Borussia Dortmund heeft zaterdag opnieuw voor spektakel gezorgd. Paco Alcácer eiste als invaller de hoofdrol op bij de overwinning op FC Augsburg. Schalke 04 krabbelt ondertussen op en Jean-Paul Boëtius maakte zijn basisdebuut bij FSV Mainz 05.

Borussia Dortmund
4 - 3
FC Augsburg
FC Augsburg

Dortmund leek het na de overtuigende zegereeks van de afgelopen week helemaal op de rit te hebben. 1. FC Nürnberg (7-0), Bayer Leverkusen (2-4) en AS Monaco (0-3) werden met ruime cijfers verslagen. Toch was de start tegen FC Augsburg niet denderend. Sterker nog: de bezoekers kwamen na 22 minuten op voorsprong. Alfred Finnbogasson (ex-SC Heerenveen) werkte de bal binnen na een klutssituatie uit een vrije trap. De IJslandse spits maakte vorige week tegen SC Freiburg (4-1) nog een hattrick bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen na lang blessureleed.

Zo moest Dortmund in de achtervolging tegen de ploeg van verdediger Jeffrey Gouweleeuw om de koppositie vast te houden. Trainer Lucien Favre bracht na een klein uur spits Alcácer, die woensdag nog scoorde tegen Monaco, als vervanger van Maximilian Philipp. Het bleek een goede zet, want drie minuten later lag de bal in het net voor de thuisploeg. Jadon Sancho, dit seizoen al goed voor acht assists, vond Alcácer en de Spanjaard rondde af: 1-1.

Augsburg richtte zich na de gelijkmaker op en was gevaarlijker dan Dortmund. Nog geen tien minuten na de treffer van de thuisploeg kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. André Hahn verlengde een voorzet van Finnbogasson en Philipp Max stond bij de tweede paal om de bal binnen te werken: 1-2.

Dortmund toonde daarna opnieuw veerkracht. Enkele minuten na de 1-2 scoorde Alcácer weer; zijn zesde goal van dit seizoen. Vervolgens zorgde invaller Mario Götze voor de eerste voorsprong van de middag van Dortmund. Voor de aanvallende middenvelder een mooie opsteker, want tot nu toe kreeg hij van Favre nog niet veel speeltijd en raakte hij eveneens uit beeld bij de Duitse nationale ploeg. Götze's broertje Felix viel eerder al in bij Augsburg.

Na de treffer van Götze was het nog lang niet gedaan met het spektakelstuk in Dortmund. Michael Gregoritsch leek er namens Augsburg alsnog voor te zorgen dat beide ploegen een punt pakten, maar had de pech dat Alcácer weer toesloeg. Doelman Andreas Luthe stond aan de grond genageld toen de Spanjaard een vrije trap in het doel vuurde. Daardoor won Dortmund alsnog met 4-3.

Fortuna Düsseldorf
0 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Schalke krabbelt langzaam op na de dramatische start van het seizoen. De eerste vijf wedstrijden in de Bundesliga leverden nul punten op, maar de weg omhoog lijkt ingezet. Vorig weekend boekte de ploeg van trainer Domenico Tedesco de eerste overwinning tegen FSV Mainz 05 (1-0) en won midweeks met dezelfde cijfers in de Champions League bij Lokomotiv Moskou.

Weston McKennie, de man die Schalke woensdag aan de zege op Lokomotiv hielp, zette de ploeg tegen Fortuna Düsseldorf ook op voorsprong. Vlak na rust werkte de middenvelder de bal in het doel nadat Suat Serdar een voorzet had teruggekopt. Vijf minuten later stond het al 0-2. Guido Burgstaller benutte de rebound nadat Düsseldorf-doelman Michael Rensing een schot van Nabil Bentaleb los liet. Daarmee was de wedstrijd beslist.

FSV Mainz 05
0 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Voor Boëtius betekende het thuisduel van Mainz met Hertha BSC zijn basisdebuut bij zijn nieuwe club. De voormalig Feyenoorder kwam Karim Rekik tegen, die bij de hoofdstedelingen in het centrum van de verdediging stond. Ook smaakmaker Javairo Dilrosun stond in de basis bij Hertha. Mainz was de meest gevaarlijke ploeg en stuitte enkele malen op keeper Rune Jarstein, terwijl spits Vedad Ibisevic de paal raakte voor Hertha. Dilrosun werd een kwartier voor het einde naar de kant gehaald voor Mathew Leckie.

Hannover 96
Hannover 96
3 - 1
VfB Stuttgart

Hannover wachtte nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en VfB Stuttgart leek daar het uitgelezen slachtoffer voor. Die ploeg had pas vijf punten verzameld. De thuisploeg dankte spits Bobby Wood voor de 2-0 voorsprong bij rust. De Amerikaan rondde twee keer af op aangeven van Miiko Albornoz. Mario Gómez deed na rust nog iets terug. Dat was niet genoeg voor Stuttgart, want Ihlas Bebou zorgde in de extra tijd nog voor 3-1.