Weer slechte beurt voor het Lyon van Bosz: 'Ik walg ervan'

Olympique Lyon sloot het eerste half jaar onder Peter Bosz af met een teleurstellend gelijkspel. De 1-1 tegen FC Metz vergrootte de bittere nasmaak van de eerste seizoenshelft.

Olympique Lyonnais
1 - 1
Metz
Metz

Voor de vierde keer op rij bleef een overwinning uit voor Lyon, dat daardoor als nummer dertien het nieuwe jaar zal ingaan. 'We zeggen steeds dat we niet op de plek staan waar we horen te staan, maar we doen niet genoeg om dat te laten zien. Ik walg daarvan, het doet mij pijn', zei middenvelder Bruno Guimarães. 'Het bezorgt me een slechte kerst.'

Tegen FC Metz ging het weer fout. Enkele minuten na de openingstreffer van Castello Lukeba incasseerde Lyon de gelijkmaker. 'We spelen steeds maar zestig, zeventig minuten goed, nooit de hele negentig minuten', aldus Guimarães. 'Dat moet veranderen. We moeten meer doen. Je kan niet scoren en dan een paar minuten later de gelijkmaker incasseren. Dat is onaanvaardbaar.'

Bosz kon zich vinden in de analyse van zijn Braziliaanse middenvelder. 'Na rust ging het veel beter. We scoorden zelfs, maar niet veel later maakten ze gelijk. Het is een beetje het verhaal van de eerste seizoenshelft. Het is niet goed en het resultaat is ook niet goed. Ik ben er zeker van dat 2022 beter gaat worden. Ik ben en blijf vastberaden.'