Weer geen Van Ginkel bij PSV: Schmidt legt zijn opstelling uit

Reacties

PSV begint donderdag met een ongewijzigde opstelling ten opzichte van het competitieduel met Vitesse aan de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz. Dat betekent dat aanvoerder Marco van Ginkel opnieuw op de bank zit. Volgens Roger Schmidt was er geen reden om in te grijpen.

Weer geen Van Ginkel bij PSV: Schmidt legt zijn opstelling uit
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

Schmidt mist behoorlijk wat spelers door blessures en moest daardoor puzzelen met zijn opstelling. Tegen Vitesse koos hij voor Mauro Júnior als linksback, Érick Gutiérrez naast Ibrahim Sangaré en Bruma, Carlos Vinícius en Ritsu Doan als voorste mensen. Het gewijzigde elftal van PSV speelde een prima wedstrijd en boekte een 2-0 overwinning.

Schmidt was tevreden over wat hij gezien had en stuurt tegen Sturm Graz dezelfde elf spelers het veld in. 'We speelden zaterdag een goede wedstrijd en mijn mening is dat deze jongens het verdienen om vanavond weer te spelen', legde Schmidt zijn ongewijzigde opstelling uit voor de camera van het clubkanaal. 

PSV staat na vier speelronden derde in Europa League-Groep B, met vijf verzamelde punten. Sturm Graz haalde pas een punt en is de hekkensluiter in de poule. 

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Het thuisduel van PSV wordt vanwege de coronamaatregelen afgewerkt in een leeg stadion. Een groep supporters was toch naar het Philips Stadion gekomen, om met vuurwerk hun steun te laten blijken. Het deed Schmidt goed:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.