Weer gaat het mis na pitch invasion: keeper Aston Villa aangevallen

Reacties

Aston Villa-doelman Robin Olsen is zondag tijdens de pitch invasion die ontstond na de door Manchester City binnengehaalde landstitel aangevallen. Dat vertelde Villa-manager Steven Gerrard direct na het duel. Manchester City reageerde al middels een statement.

Weer gaat het mis na pitch invasion: keeper Aston Villa aangevallen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Na een zinderende ontknoping werd Manchester City zondag kampioen. De ploeg van manager Pep Guardiola deed wat het moest doen en won met 3-2 van Villa. Lang leek het mis te gaan, want Villa nam met Olsen op doel een brutale 0-2 voorsprong. Des te groter was de feestvreugde toen City alsnog won. Het veld stroomde razendsnel vol met fans van de thuisploeg.

In die menigte was Olsen aangevallen, zo bevestigde Gerrard na afloop in de catacomben. De manager van Villa wilde toen niet op meer vragen ingaan over de keeper, die met zijn handen op zijn achterhoofd naar binnen liep. 'Dat moet je aan Pep Guardiola en Manchester City vragen', aldus Gerrard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Engelse kampioen kwam op de website al snel met een verklaring. 'Manchester City wil zijn oprechte excuses aanbieden aan Aston Villa-doelman Robin Olsen, die is aangevallen toen de fans het veld betraden na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd van vandaag.'

De thuisclub laat het er niet bij zitten. 'We zijn direct een onderzoek gestart en als de dader geïdentificeerd is, zal die worden bestraft met een levenslang stadionverbod.'

Meer incidenten
Het is in de week van de ontknopingen zeker niet de eerste keer dat het misgaat bij een veldbestorming door fans. In de nacompetitie om een ticket voor Premier League sloeg een Nottingham Forest-fan Sheffield United-spits Billy Sharp tegen de vlakte. De boosdoener is inmiddels bestraft met een half jaar cel en een stadionverbod voor het leven.

Ook bij Everton tegen Crystal Palace ging het mis. Na het voorlaatste competitieduel vierden de Everton-fans de handhaving en schreeuwde een zich misdragende fan Palace-manager Patrick Vieira van alles naar het hoofd, de Fransman verloor daarop zijn beheersing een vloerde de veldbestormer met een trap. Ook na de play-offs om een plek in de League Two verschenen zulke verhalen, destijds ging het mis na het duel tussen Port Vale en Swindon Town.

De FA kondigde onlangs al aan een onderzoek te starten na al die incidenten in het Engelse voetbal. De kans bestaat dat daar een strenger beleid uit zal komen rollen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.