Weer een supersprint van Haaland: 'Goed dat ik hier op geoefend heb'

Reacties

Borussia Dortmund begon zaterdag goed aan een nieuw Bundesliga-seizoen, door met 3-0 te winnen van Borussia Mönchengladbach. Erling Haaland maakte opnieuw indruk met een ongelooflijke sprint.

Weer een supersprint van Haaland: 'Goed dat ik hier op geoefend heb'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Haaland bewees al vaker dat hij bijzonder hard kan rennen en trok zaterdagavond opnieuw de aandacht. Bij een 2-0 voorsprong stond de spits in zijn eigen strafschopgebied, om te verdedigen bij een hoekschop van Borussia Mönchengladbach. Toen Haaland zag dat het gevaar geweken was, en er een mogelijkheid tot een counter lag, zette de Noor het op een rennen.

Het was een indrukwekkend gezicht. Jadon Sancho, toch ook niet de langzaamste van het stel, stoomde met de bal aan zijn voet op naar voren. Naast hem hoorde hij het gezoef van Haaland, wiens topsnelheid nog niet geklokt werd. Maar de Dortmund-sensatie was in negen seconden van de ene naar de andere kant van het veld gerend.

Sancho beloonde de supersprint van Haaland met een kort passje voorwaarts, waarna de spits zijn tweede goal van de avond kon maken. De 3-0 gooide de wedstrijd definitief in het slot. 'Ik was blij dat Jadon me had zien komen', lachte Haaland na afloop in gesprek met Ruhr Nachrichten. 'En het is maar goed dat ik vroeger bij atletiek op mijn sprints heb geoefend.'

Haaland is blij dat de bal weer rolt. 'Het is heel mooi dat er nu weer gevoetbald wordt. En dat er toch nog tienduizend supporters bij de wedstrijd aanwezig konden zijn, was geweldig. We hadden de steun vanaf de tribunes vandaag ook nodig. Ik hoop dat iedereen veilig was', aldus Haaland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.