Week van de waarheid voor Zidane, naam Pochettino zingt al rond bij Real

Reacties

Hoewel Zinedine Zidane zelf weigert op de stappen, is het speculeren over zijn mogelijke opvolger bij Real Madrid al begonnen. Spaanse media schuiven Mauricio Pochettino nadrukkelijk naar voren, nu de kampioen van Spanje in een sportieve crisis is beland.

Week van de waarheid voor Zidane, naam Pochettino zingt al rond bij Real
© Pro Shots

Want dat is wel duidelijk, nu Real in de Champions League voor het eerst in de clubhistorie dreigt te stranden in de groepsfase en de resultaten ook in La Liga niet overhouden met drie nederlagen in de laatste wedstrijden, waaronder die tegen Cádiz (0-1) en Alavés (1-2) op eigen veld.

Dinsdagavond kwam daar het pijnlijke verlies tegen Shakhtar Donetsk bij (2-0), waardoor Real volgende week een heuse finale speelt tegen Borussia Mönchengladbach om alsnog te overwinteren in de Champions League. Dat cruciale duel is onderdeel van de week van de waarheid voor Zidane.

In de Primera División zijn Sevilla (zaterdag-uit) en stadgenoot Atlético Madrid (12 december, thuis) namelijk de twee eerstvolgende opponenten. Real zal ook die twee lakmoesproeven goed moeten doorstaan, om het geduld van voorzitter Florentino Pérez niet nog verder op de proef te stellen.

Week van de waarheid


Za 5 dec. 2020

Wo 9 dec. 2020

Za 12 dec. 2020

Toch zal vooral het al dan niet bereiken van de achtste finale van de Champions League bepalend zijn voor de toekomst van Zidane, zo verwachten Spaanse media. Pérez is gezien diens legendarische status als speler en successen in zijn eerste periode als coach terughoudend in het ontslaan van de Fransman, maar zijn geduld is niet eeuwig.

Veelzeggend is dat de naam Pochettino terug te vinden is bij alle grote Spaanse sportkranten. De Argentijnse coach was dinsdagavond al trending topic op Twitter in Spanje en geldt als de ideale opvolger van Zidane. Pérez heeft hem al vaker geprobeerd aan te trekken, maar toen werkte Pochettino nog bij Tottenham Hotspur.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Marca geniet de momenteel clubloze Pochettino de voorkeur boven clubicoon Rául (43). De voormalige aanvoerder van De Koninklijke keerde terug bij zijn grote liefde als trainer van Real Madrid Castilla en is voorbestemd om ooit trainer te worden van de hoofdmacht, maar niet nu al.

Ramos
Momenteel is Sergio Ramos de aanvoerder van Real. De 34-jarige verdediger miste de laatste vier officiële duels wegens een blessure en blijkt onmisbaar, afgaande op de recente resultaten in de Champions League. Zonder Ramos in de ploeg won Real de laatste seizoenen alleen de duels met Inter (0-2) en Club Brugge (1-3).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.