Week van de waarheid voor Virgil van Dijk

Reacties

Virgil van Dijk (24) hoopt deze week zijn langgekoesterde transfer naar de Premier League te maken. De verdediger van Celtic gaf enkele maanden geleden in VI aan graag de overstap te maken naar Engeland en koestert die wens nog steeds.

Week van de waarheid voor Virgil van Dijk

Werkgever Celtic speelt echter hoog spel met de verdediger. Het Southampton van trainer Ronald Koeman heeft zich officieel gemeld, maar The Bhoys weigeren vooralsnog mee te werken. Celtic hoopt dat in de laatste dagen van de transfermarkt meerdere Premier League-clubs elkaar overbieden. Bovendien, zo is de uitleg, met Van Dijk is de kans op nieuw succes in Schotland en Europa vele malen groter.

Intussen wordt de druk vanuit Southampton opgevoerd en bespeelt de club de Britse en Nederlandse media met transfergeruchten. De voormalige verdediger van FC Groningen kan enkel afwachten. Hij wil koste wat het kost vertrekken, mede met het oog op het Nederlands elftal. Van Dijk weet dat de kans op speelminuten evenredig toeneemt als hij in de sterkere Premier League speelt.

De houding van Celtic werd maandagavond tijdens de persconferentie voorafgaand aan de confrontatie met Malmö FF in de play-offs van de Champions League nog maar eens verwoord door manager Ronny Deila. 'We hoeven Virgil niet te verkopen. Ik heb al duizend keer gezegd dat ik er moe van word om het de hele tijd over hem te hebben. Hij is nog steeds een Celtic-speler en hopelijk blijft hij dat nog lang.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.